Hundeparken i Drøbak blir nå litt dyrere, men mye mer solid og ordentlig.

Amta har flere ganger skrevet om hundeparken som endelig skal etableres.

Førstkommende lørdag, 29. august er det dugnad, der planen var å grave ned staur som det senere skulle trekkes hønsenetting på.

Eksperthjelp fra Nesodden

Staur og hønsenetting ville ikke blitt rett, og det ville ikke holdt lenge. Behovet for vedlikehold ville ha kommet etter få år. Man har ingen garanti for at dagens ildsjeler er der når behovet oppstår, sier Per Arne Woll, som ble hundeeier for et halvt år siden.

Dessuten er han ekspert på gjerder. Brødrene  Woll ANS er Nesoddens eldste  håndverksbedrift. Den har levert kvalitetsarbeider i mer enn tre generasjoner og har drevet virksomhet på Nesodden siden slutten av 1930-tallet.

- Solid galvanisert gjerde og sluseporter blir litt dyrere enn initiativtakerne hadde planlagt, men det blir veldig mye bedre, sier han.

Woll jobber dugnad

Vi skal gjøre det så rimelig som det er mulig å få til. Det betyr at jeg også skal jobbe noe dugnad, sier Per Arne Woll, som bor i Drøbak.

Etter det Amta erfarer har gjerdefirmaet fra Nesodden tilbudt seg å trekke nettingen som en dugnadsinnsats for nærmiljøet i Drøbak, mens montering av stolper skjer på vanlig måte til noe nær normal pris.

Holder i 40 år

- Hvor mye bedre blir en løsning i metall sammenliknet med trestolper og hønsenetting.

- Det er litt vanskelig å sammenlikne. Det er jo totalt forskjellige løsninger. Jeg tror vi skal nøye oss med å konstatere at et ordentlig galvanisert gjerde nettingen er  minst tre-fire ganger så tykk som hønsenetting, og det brukes ordentlige stolper som blir rette fordi de føres en meter ned i bakken. Bortsett fra der vi treffer på fjell.

Les også: De trenger hjelp i parken

- Hva skjer da?

- Da må man bore. Derfor trengs kompressor og trykkluftutstyr, sier Woll, men legger til at hundeeiere som står bak hundeparken ikke vil bli blandet inn i denne delen av arbeidet.

- Kom på lørdag

Dugnadssjef Øivind Thoresen og initiativtaker Kjersti Pettersen forteller at det er stort behov for dugnadsinnsats førstkommende lørdag.

- Men i stedet for å sette ned staur skal vi rydde kvist, bruke krafse og jernrive for å jevne ut skogbunnen og gjøre det jevnest mulig der gjerdet skal monteres, sier Thoresen.

Han oppfordrer folk til å ta med utstyr selv, og hvis noen har motorsag er det ekstra bra.

Jo flere som kommer jo jevnere blir underlaget og derved også tryggheten mot rømming. I hvert fall når det gjelder de minste hundene.

Trenger penger

Øivind Thoresen forteller at mange har donert fra 150 til 500 kroner til tiltaket, slik det oppfordres til på hundeparkens facebookside.

- Likevel er vi ikke i mål, sier Thoresen.

Ildsjelene bak prosjektet oppfordrer alle som kan tenke seg å bruke hundeparken til å donere noe, helt frivillig, slik at det blir mulig å gjennomføre.

- Kommer du og din hund til å bli blant brukerne av parken, Per Arne Woll?

- Ja, du skal ikke se bort fra at jeg også kommer til å bruke parken etter hvert som hunden vår blir voksen. Foreløpig er han bare sju måneder gammel, en labradoodle, sier Woll.

Les også: Nå blir det endelig hundepark i Frogn