Hundre konfirmanter på leir

Konfirmantene hadde en kjempefin helg. I rosa genser ungdomsprest Anna Bæckström Hovda.

Konfirmantene hadde en kjempefin helg. I rosa genser ungdomsprest Anna Bæckström Hovda.

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Forrige helg reiste 100 konfirmanter og 12 ledere og foreldre fra Drøbak og Frogn på konfirmantleir til Mesnali, et lite tettsted mellom Lillehammer og Sjusjøen.

Vi reiste fra Drøbak City klokken halv ti fredag morgen. Været var ikke helt på vår side, så det tok oss seks timer å komme fram. Men med film og godteri om bord i bussene, tok ungdommene det hele med godt humør. Det viktigste var tross alt at vi kom oss helskinnet fram.

Under det første måltidet på Mesnali var det nok flere av lederne som tenkte: "oj, hva er det nå vi har gjort..." Energien var skyhøy og det var ikke akkurat innestemmen som ble brukt.

Men litt etter litt gikk det seg til. Leiren fant sin form og roen senket seg så mye vi kunne forvente når man har 100 ungdommer samlet på ett sted.

Dagene ble brukt til konfirmantundervisning, ulike aktiviteter inne og ute, gode måltider, besøk på rommene, fellessamlinger, kirkebesøk og natterangling. Leir er virkelig en god måte å bli kjent med hverandre på og dette ble en flott leir.

En noe stillere gjeng reiste hjem igjen søndag ettermiddag. Energien var brukt opp og batteriene måtte lades opp til ny innsats to dager etter. Da gikk fasteaksjonen "SOS fra Sør" av stabelen, og konfirmantene gikk fra dør til dør og samlet inn penger til Kirkens Nødhjelp.

Dette er en nasjonal innsamling som konfirmanter rundt omkring i hele landet har ansvar for. Her i kommunen ble det samlet inn ca. 40 000 og vi takker alle konfirmantene våre for den flotte innsatsen.

Innsendt av Hilde Grumstad og Svanhild Moen Refvik, to av lederne fra Drøbak og Frogn menighet
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags