Nesoddingene William Otto Iversen (26) og Philip Rustad (21) var igjen i ilden onsdag kveld sammen de andre gjenværende Idol-deltakerne. Denne gangen fikk deltakerne prøve seg med fullt band «i ryggen» og stort publikum i salen.

Dommerpanelet bestående av Gunnar Greve, Tshawe Baqwa og nesoddingen Silje Larsen Borgan så spesielt etter scenepersonligheten og artisteriet når de vurderte hvem som skulle få gå videre i konkurransen onsdag kveld.

Beintøff konkurranse

William framførte The Killers-låten «Human» foran dommerne og publikum. Men Idol er en beintøff konkurranse og dessverre er 26 åringens Idol-reise nå over.

Philip Rustad derimot klinket til med Shawn Mendes-låten «There’s Nothing Holdin’ Me Back» og tok seg onsdag kveld videre i Idol-sirkuset.

Dette betyr at Philip får være med på siste bootcampdag fredag. Da skal 21-åringen fra Nesodden og de gjenværende Idol-deltakerne gjennom nære og tette opptredener foran dommerne, som denne dagen leter spesielt etter formidlingsevnen.

En ny «twist» gjør at deltakerne får seg en skikkelig overraskelse fredag kveld. Etter denne runden blir det også klart hvem man får se i direktesendingene som starter opp på TV2 5. oktober.

Fin erfaring

Selv om Williams Idol-reise nå er over er han fornøyd med erfaringen han har fått, og hvem vet; kanskje kan Idol-deltakelsen åpne noen dører?

- Det har vært en veldig fin erfaring og jeg er veldig for at jeg har fått være med det jeg endte opp å være med på. Jeg hadde et håp om at dette skulle kunne lede videre til en musikk-karriere, og ønsket meg kanskje litt en snarvei gjennom å bli med på Idol. Jeg føler ihvertfall nå at jeg har fått en liten tupp i ræva og en ny gnist til å få vist hva jeg kan. Og hvem vet hva som kommer til å skje videre, kanskje det kan føre til flere muligheter? Det blir spennende å se.