Gå til sidens hovedinnhold

Tror fallet i boligprisene flater ut

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere økonomer tror fallet i boligprisene er i ferd med å flate ut i Oslo og i resten av landet, skriver Dagens Næringsliv.

Selv om boligprisene falt både på landsplan og i Oslo i desember, ser flere økonomer nå lys i enden av tunnelen.

– Vi fortsetter å se tegn til at prisfallet i Oslo flater ut. Etter en periode hvor prisene i Oslo tydelig trakk de nasjonale prisene ned, har de siste to månedene vist en mer parallell prisutvikling, sier sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets til avisen.

Boligprisene i Oslo falt 1 prosent nominelt sist måned. Ifølge meglerhusets beregninger tilsvarer det et sesongkorrigert prisfall på 0,4 prosent i desember. Til sammenligning falt de sesongkorrigerte prisene i Oslo 1 prosent i gjennomsnitt i tredje kvartal.

Les også

Eiendomsmegler Per Edmund Mordt: - Dette er folk på jakt etter når de skal kjøpe bolig i Frogn


 

Sjefanalytiker Eric Bruce i Nordea Markets påpeker at desembertallene var litt bedre enn Norges Bank har lagt til grunn.

– Vi holder oss til synet om at prisene skal falle litt til før de stabiliseres til våren. Med lave renter, utlånsvillige banker, fallende arbeidsledighet og økende optimisme ser vi ingen grunn til et langvarig boligprisfall, mener Bruce.

Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren peker på at boligmarkedet nå går inn i en periode som erfaringsmessig har høy aktivitet med godt besøkte visninger og tidvis intense budrunder.

– Jeg tror imidlertid ikke på en prisgalopp det kommende året. Utover i 2018 vil prisene stabilisere seg og kanskje løfte seg noe utover året, sier Meier. (ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.