– Trenden er at kundene i større grad ønsker og drømmer om mønstergulv, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef hos Tarkett.

Hun syns det er spennende at flere ønsker å ta inn igjen de klassiske mønstrene, som hollandske ruter og fiskebein, og tror det har sammenheng med vårt ønske om et mer personlig interiør.

– Vi blir generelt mer vågale i våre interiørvalg, og vi tør å bruke mer mønstre, teksturer og ulike materialer for å gi vår personlige «touch» til hjemmene våre. Da er det naturlig at mønstergulv, som gir rommet karakter, seiler opp som en favoritt hos mange, sier Bigum Borgen.

Også Arnstein Dalum Frøyse hos Element Studio ser at folk tar tilbake de gamle, tradisjonsrike mønstrene på gulvet.

– Vi merker absolutt en økende interesse for tregulv lagt i mønster. Først så vi at fiskebeinsmønsteret ble mer og mer populært etter at man begynte å tenke litt annerledes og startet å bruke flere, mer tidsriktige farger. Det gjør dem mer tilpasset til dagens interiør, og flere får øynene opp for det som kan kalles de moderne, klassiske mønstergulvene, sier han.

Etter at fiskebeinsmønsteret kom tilbake, ser Dalum Frøyse at andre mønstre også har kommet etter.

– Nå vil folk ha tregulv lagt i både fiskebein, ruter og flettemønster – alle mulige former for mønster har kommet på banen, sier han til ifi.no.

Når boligen skal prydes av tregulv lagt i mønster, er det særlig de store rommene som får æren.

– Ja, det er ofte i de store, åpne rommene, som stuen og kjøkkenet, at folk legger mønstergulv. Her skaper lyset fra vinduene vakre, spennende effekter, forklarer Bigum Borgen.

Men mange som legger gulv i mønster får blod på tann. De vil ha mer.

– Når vi først legger tregulv i mønster, gjør vi det veldig ofte i nesten hele boligen. Mange trakter etter den helheten det gir, sier Arnstein Dalum Frøyse. (ANB)