Jula kan være en prøvelse for mange med en økonomi som ikke gir rom for utskeielser. Nettopp derfor vil Lise Hillås fra bedriften Til Det Bedre og Gro Paulsen fra Frogn Frivilligsentral bidra til at alle skal få en litt bedre jul. I tillegg til dem er det flere andre som i godhetens tjeneste gjør sitt for at alle kan gå en bedre julehøytid i møte.

– Vi har sett fra andre steder at det har fungert der man kan gi noe konkret som noen ønsker seg. Derfor vil man på juletreet som står på torvet kunne hente seg en lapp der det står hva noen ønsker seg – så skal vi sørge for at gavene kommer til glede i de rette hender, smiler de to.

Anonymt

Det er lett å være ekstra gavmild i tiden rundt jul, men Paulsen og Hillås legger til at det er like viktig å være litt raus ellers i året. Men at det akkurat nå dreier seg om å gi en julegave slik at alle kan komme på skolen og si at de også har fått noe til jul. – For det er ikke alle som kan det, men med litt hjelp behøver det ikke være slik.

– Og dem som ber om gaver skal selvfølgelig være anonyme, understreker Gro.

Slik fungerer det:

  • Den som ønsker gaver kontakter Frivilligsentralen, NAV eller flyktningetjenesten med sine ønsker.
  • Lapper med ønsker, som for eksempel: Gutt ni år, Lego og ullsokker – Henges på juletreet. Det vil fylles på med lapper fra 3. – 14. desember.
  • Plukk med en lapp fra treet – og kjøp inn det som ønskes.
  • Pakken kan leveres til Avistegnernes Hus eller på Turistkontoret.
  • Det er også mulig å sende mail til frivilligsentralen med ønsker. Husk da å skriv kjønn, alder og eventuell størrelse på klær, avslutter Paulsen.

Flere med et godt hjerte

 

Eline Risvik fra Drøbak har laget en facebook-gruppe under navnet: Kan du kjøpe én ekstra julegave i år?,en gruppe opprettet for at de i Drøbak som ikke har penger til julegaver til barna sine, skal kunne få noe å gi alikevel. Fra "nissen".
– For å gjøre dette så anonymt som mulig, tenker jeg at alle som kan kjøpe en ekstra gave, melder seg inn i gruppen. Da kan de som trenger en håndsrekning kontakte et medlem direkte i en privat melding eller åpent på siden om man ønsker. Om du har fått en familie, KJØPER du en gave til barnet/barna i familien og melder deg ut. Vil/kan du gi til fler, forblir du medlem i gruppen Det er viktig at man gir noe nytt, opplyser Eline.