Lagde aktivitetsbok for adventstiden på Hellviktangen

JULEBOK: Stylist Kristin Westergaard, forfatter Sonia Anita Jensen og redaktør Janne Scavenius inviterte til juleverksted og lanseringsfest for boken Adventstid, med aktiviteter i kalenderen på Helleviktangen kunstkafé, hvor boken ble til.

JULEBOK: Stylist Kristin Westergaard, forfatter Sonia Anita Jensen og redaktør Janne Scavenius inviterte til juleverksted og lanseringsfest for boken Adventstid, med aktiviteter i kalenderen på Helleviktangen kunstkafé, hvor boken ble til. Foto:

DEL

Hellviktangen har en viktig plass i den mye omtalte inspirasjonsboka «Adventstid. Med aktiviteter i kalenderen» fra Solum Bokvennen.

Boka som handler om hvordan travle småbarnsfamilier kan bruke dagene før jul til å finne på noe hyggelig sammen, er skrevet av Sonia Anita Jensen.

Illustrasjonsbildene til boka tatt på Hellviktangen.

– Hellviktangen kulturkafé er et vakkert sted, for det er enkelt å få fram julestemningen, sier bokens redaktør, Janne Scavenius fra Nesodden i en pressemelding.

Sommer

Stylist Kirsten Westergaard som også er fra Nesodden fikk frie hender og lot kreativiteten få utløp, med lokale barn som modeller. Bildene ble tatt i sommer. Da boka ble lansert i november, var de tilbake med adventsaktiviteter for barna på kultursenteret.

Tanken bak boka er ifølge Jensen å vise hvor enkelt det er å gi barna det de ønsker seg aller mest i en travel førjulstid; tid og gode minner med familien.

Boka inneholder 140 forslag til førjulsaktiviteter.

– Vi erfarte at oppskrifter ble en suksess da vi nylig arrangerte juleverksted for små og store, med utgangspunkt i kongler og nøtter som lokale barnehager hadde samlet inn. Det ble en hyggestund for alle, sier forfatteren.

I forbindelse med boklanseringen har de arrangert julemarked på forskjellige kjøpesentre.

– Men det mest vellykkede var på Hellviktangen, forteller Jensen til Amta.

Dyre adventskalendre

Ifølge DNB bruker nordmenn over en milliard kroner på adventskalendre i år.

– Med vår raushet tar vi fra barna forventningene til det nissen har i sekken på julaften. Dette er galskap som fører til økt forbruk, sier forfatteren, som oppfordrer folk til å ta adventstiden tilbake.

– Flere og flere ønsker seg vekk fra det kommersielle preget som førjulstiden har fått, mener hun.

I stedet foreslår forfatteren at man lager en alternativ kalender hvor man tegner eller skriver aktiviteter på en lapp.

– Når barna åpner kalenderen om morgenen, kan de glede seg hele dagen til adventsstunden. I en tid der vi kan kjøpe det meste for penger, trenger vi å bli minnet på gleden ved jula og verdiene i adventstidenes forventning og spenning.

Gjenbruk

I boka er gamle tradisjoner hentet fram og gjort tidsaktuelle. Den inneholder alt fra oppskrift på snødeig til forslag om ekspedisjoner, stjernetitting og sporjakt.

– En av tankene bak, er gjenbruk og forvandling av materialer på en bærekraftig måte. Jeg ble overrasket over hvor morsomt det var da jeg lot det gå sport i å se hva slags materialer som er tilgjengelig uten at det må koste all verden. Og det er hyggelig å se at kreativiteten og skapergleden bobler i barna, sier forfatteren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags