Gå til sidens hovedinnhold

Katten Puse kan ha gått syv mil via Drøbak

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det er et mysterium, sier matmor Elisabeth Øvstedal Fakhri om jentekatten Puse (2), som kan mistenkes for å ha dratt fra Røyken til Rygge på egen hånd, for å ta flyet tilbake til Paris, skriver f-b.no.

Familien aner ikke hvordan den kom seg de 68,2 kilometerne til flyplassterminalen på Rygge utenfor Moss ved hjelp av egne poter, men Fredrikstad dyrehospital har dokumentert at den virkelig har kommet seg dit, fordi den ble sporet med micro-chip som katten hadde implantert under huden i nakken.

Dette er derfor den virkelige historien om katten med sjumilstøvlene.

Levde på matrester

Her om dagen ble den fanget, etter å ha livnært seg på menneskers burgerrester og annet matavfall inne på flyplassområdet i hele to uker, og etter å ha vært behørig etterlyst via internett.

Sky og uten vilje til å ville komme i kontakt med flyplassens betjening, som iherdig forsøkte å lokke den til seg, holdt Puse midlertidig hus og gjemte seg på flyplassområdet i 14 dager.

Til slutt ble vel sultfølelsen for stor, og matrestene passasjerene kastet fra seg for mager kost.

Da et skikkelig måltid kattemat ble satt frem i flyplassterminalen, duftet det for uimotståelig, selv for den vanligvis sky kattepusen.

Fluktmysterium

Helt siden 8. oktober har katten vær etterlyst via nettstedet dyrebar.no.

– Katten vår Puse gikk ut på onsdag og har siden ikke kommet hjem igjen. Hun er to år og har vært innekatt frem til april i år, så vi håper derfor at hun har blitt litt for ivrig og bare gått seg bort. Hun kan være litt sky når hun går ute og litt skeptisk til folk hun ikke kjenner, skrev eierne på nettstedet for tre uker siden.

Men den hadde flyktet mye lengre enn til naboer i Bødalen. Om den har reist fra Røyken utenfor Drammen via Drøbak, eller har dratt Oslofjorden rundt og kommet seg til Rygge den veien, vites ikke.

I alle fall: Grå med hvite labber, hvit på undersiden av halsen, grå flekk på haka og hvit under nesa. Gule øyne, og liten og slank, kom den i litt pjuskete forfatning tilbake til Bødalen i forrige uke.

Se og hør video av hunden Tara

En pariserinne

– Vi ble veldige glade, sier Elisabeth Øvstedal Fakhri, for tiden matmor for Puse (2).

Den unge kattens bakgrunn er nesten en globetrotter verdig:

– Den tilhører egentlig min sønn som bor i Paris, sier Øvstedal Fakhri.

– Så den var kanskje på vei dit, som Røykens svar på katten med støvlene, for å besøke sin husfar i Paris?

– Det er ikke godt å si, skratter Elisabeth Øvstedal Fakhri, som ellers ikke har noen forklaring på hvordan katten har klart å reise fra Røyken og de 68,2 kilometerne til Rygge flyplass.

– Vår teori er at Puse har kommet seg inn i en fremmed bil på én eller annen måte. Men vi aner ikke. Det er et mysterium, sier matmor.

Katten Puse har bodd to ganger i Paris, og i forbindelse med et samlivsbrudd også hatt tilhold i Trondheim, før den bosatte seg som den opprinnelige eierens mor i Bødalen i Røyken kommune.

– Ble det stelt i stand kattefest i Røyken ved hjemkomsten?

– Nei, ikke i første omgang. Puse var litt utslått, og ville ikke ha noe. Vi ble jo selvsagt kjempeglade da vi fikk meldingen fra dyreklinikken. Min sønns tidligere kone, som bor i Trondheim, kan ikke ha katten i hus der hun bor, så det er derfor vi har hatt den hos oss. Derfor reiste vi til Fredrikstad og hentet den der, og dagen etter hjemkomsten ble det fest her hjemme, for da ville Puse ha mat.

– Hva sto på menyen?

– Tunfisk. Det er livretten, sier en meget blid matmor.

Katten som skulle avlives vant pris

Merket under huden

– Alle dyr burde ha micro-chip, sier Mona Larsen ved Fredrikstad dyrehospital.

Hun demonstrerer for f-b.no hvor fort gjort det er å legge en helt ufarlig liten hvit chip på størrelse med en kvart fyrstikk inn under huden på et kjæledyr.

Ved hjelp av en skanner kan dyrets identitet deretter leses av, og eieren kan spores på et blunk. Rundt 800 kroner koster det å sikre sporingsmulighetene for kjæledyret på denne måten.

– Det har jo mange fordeler, ikke bare når vi skal finne eieren til dyr som er kommet på avveie. I situasjoner der for eksempel en katt er overkjørt eller dyr er omkommet på andre måter, kan det være godt for eieren å få vite med sikkerhet hva som har skjedd, sier Mona Larsen.

Kommentarer til denne saken