Kattunger forlatt i veikanten

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Like før klokka ett onsdag denne uka var en mann på Fagerstrand vitne til noe oppsiktsvekkende.

DEL

En svart bil med to personer om bord stanset på bussholdeplassen vis-a-vis Søderlinds vei litt sør for Kløfta-krysset. En mann går ut av bilen, setter fra seg to åpnede bokser med kattemat og kjører vekk.

- Da ser han at to små kattunger også er satt av, forteller Wenche Ødegaard. Sammen med mannen Øivind Ødegaard, som er veterinær, driver hun Øde-Pus Kattepensjonat inne i Ødegaardveien, ikke langt unna der kattungene ble satt ut. Det er her kattene foreløpig har havnet.

- De er begge livredde og den ene løper vekk. han som så dette fikk dem med seg og leverte dem til en dame som bor i strøket, som kom hit til meg med de sultne og redde kattungene, sier Ødegaard.

Det er to hunkatter, en helt svart og en gråstripete. Wenche Ødegaard anslår at de er rundt ti uker gamle.

- Jeg har jo ikke noe med dette, men hadde ikke hjerte til ikke å ta dem i mot. Jeg har aldri opplevd sånt før, at noen setter katter ut ved veien. De ville aldri ha klart seg ute i vinter.

Hun mener de som forlot kattene heller burde ha satt inn en annonse i lokalavisen eller avertert på nett.

Nå har kattungene foreløpig fått plass i et eget bur borte fra Ødegaards kattepensjonat.

- De har kommet seg nå, men den ene er litt redd fortsatt. Jeg vet jo ikke om de er vaksinert og sånt så vi kan ikke ha dem sammen med de andre. Det er tydelig at de trenger en ormekur også.

Ekteparet Ødegaard har både katt og hund selv og kan ikke beholde dem. Nå håper de noen vil forbarme seg over de søte små.

- Det er egentlig ikke mange kattunger i omløp nå etersopm folk er flinke til å sterilisere. Og vi kan vaksinere dem, lover hun.

Hva mener du? Si din mening på Amtas Facebook-side

Klikk deg tilbake til forsiden av Amta

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags