Samler inn til aksjonen krafttak mot kreft: – Dette er det viktigste man kan støtte

SAMLER INN: Lan Brogner, Hedda Ruud, Skaskia Brennen, Nora Damlien og Stella Eidsvold er bare noen av de nesten 100 som skal samle inn på Nesodden.

SAMLER INN: Lan Brogner, Hedda Ruud, Skaskia Brennen, Nora Damlien og Stella Eidsvold er bare noen av de nesten 100 som skal samle inn på Nesodden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag kveld kommer denne russen på døra med bøssene sine, for da skal de nemlig samle inn til aksjonen krafttak mot kreft.

DEL

Nesodden: Russen skal ha aksjon på Hellvik, Tangen, Bjørnemyr og Flaskebekk og Jaer. Nå håper arrangementsansvarlig for russen, Hedda Ruud og Skaskia Brennen at flest mulig støtter aksjonen.

– Vi håper at folk har lyst til å gi og skjønner hva de investerer i. De investerer rett og slett i sin og barnas fremtid. Pengene går også til pårørende til dem som har kreft. Dette handler om samfunnet, sier Brennen.

– Det er en meget viktig aksjon. 90 prosent av innsamlingen til krafttak mot kreft, samles inn av russen. Det er viktig at vi gjør en innsats for at det skal gå, sier Ruud.

– Vi har veldig høye ambisjoner. Vi har lyst til å ha en super aksjon i år, poengterer Ruud.

– Hvor mye ønsker dere å samle inn?

– Vi skal få inn 50.000. Siden det går til en bra sak, håper vi at flest mulig skal bidra til aksjonen, smiler Ruud.

– Hvis giverne ikke har kontanter, hvordan kan de gi penger til aksjonen?

– De kan vippse. Vi har laget en digital innsamling. Vi har lagt ut en link på flere nettsider, sier Brennen.

Mistet familiemedlemmer

Hedda og Saskia rakk aldri å bli kjent med bestemoren sin, fordi begges bestemødre døde av kreft.

– Jeg har hatt en farmor som hadde brystkreft. Hun døde rett etter at jeg var født. Det var trist. Jeg har hørt mye fint om farmor. Jeg har lyst til at flere skal få muligheten til å leve videre, sier Hedda.

– Jeg vet at for faren min har det vært hjerteskjærende. Det har påvirket meg som aldri ble kjent med bestemor. Jeg har også en bestevenn som har mistet en i nær familie av kreft. Jeg har fått se hvor tøft det er fysisk og psykisk, understreker Brennen.

STØTTER AKSJONEN: Hedda Ruud og Saiska Brennen støtter Krafftak mot kreft, og håper du også gjør dette.

STØTTER AKSJONEN: Hedda Ruud og Saiska Brennen støtter Krafftak mot kreft, og håper du også gjør dette. Foto:

Stolt av aksjonen

Begge er helt klare på at dette er en aksjon som virkelig betyr noe.

– Gruppa vår er veldig stolte av at vi får være med. Selv om det er rart å si, er dette det viktigste vi som individer kan gjøre dette året. Vi er med på noe som er mye større enn oss selv. Alle kjenner noen som har, eller har hatt kreft. Det er også viktig for fremtiden, og oss selv. Jeg er glad for at det har blitt tatt veldig seriøst i år, avslutter Brennen.

KLARE TIL AKSJON: Lan Brogner, Hedda Ruud, Skaskia Brennen, Nora Damlien og Stella Eidsvold er klare til innsamlingsaksjonen.

KLARE TIL AKSJON: Lan Brogner, Hedda Ruud, Skaskia Brennen, Nora Damlien og Stella Eidsvold er klare til innsamlingsaksjonen. Foto:

I år går innsamlingen til kreftformer som er vanskelige å overleve, fordi de er vanskelig å behandle og oppdage.

På hjemmesidene til krafttak mot kreft opplyses det at bare to av ti overlever lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og mindre enn én av ti overlever kreft i bukspyttkjertelen. Pengene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

FORBEREDER: Russen var i full gang med å forberede til aksjonen onsdag formiddag.

FORBEREDER: Russen var i full gang med å forberede til aksjonen onsdag formiddag. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.