Tatt med 17 falske 500-sedler – sa hun skulle spille monopol

Politiet fant 17 falske sedler under en ransakelse hjemme hos kvinnen. I tillegg fant de flere som var i produksjon, de hadde bare trykk på den ene siden.

Politiet fant 17 falske sedler under en ransakelse hjemme hos kvinnen. I tillegg fant de flere som var i produksjon, de hadde bare trykk på den ene siden. Foto:

Da politiet fant 17 falske 500-sedler hjemme hos en 43 år gammel kvinne forklarte hun at de skulle brukes til å spille Monopol. Men i leiligheten fant politiet aldri noe monopolspill.

DEL

DRAMMEN: Forrige uke møtte kvinnen i Drammen tingrett tiltalt for pengeforfalskning og nesten 30 andre bedragerier og lovbrudd. Tiltalen var på seks sider. Hun erkjente delvis skyld for det meste bortsett fra pengeforfalskning. Tiltalte forklarte i retten at hun bare laget sedlene for moro og for å spille Monopol, skriver dt.no.

Retten tror imidlertid ikke på kvinnens forklaring. Sedlene var forseggjorte med blant annet pålimt sølvtråd og løpenummer, og det må være brukt mye tid på å lage sedlene. I tillegg til de 17 sedlene fant politiet flere ark som bare hadde trykk av seddel på én side. Retten tviler på at man ville lagt ned så mye arbeid i å lage monopolpenger, og etterlyser monopolbrettet.

– Politiet fant ikke noe monopolspill hos tiltalte, konstaterer retten i dommen.

Forsøkte å tappe konto for 175.000

I tillegg til pengeforfalskning ble kvinnen dømt for en rekke bedragerier med stjålne bankkort. Et av bankkortene forsøkte kvinnen å tappe for 175.000 kroner ved hjelp av en falsk fullmakt. Det greide hun ikke, men hun greide å få ut 24.000 kroner på kortet som tilhørte en 85 år gammel dame fra Bærum.

En annet offer opplevde at identitetens hennes ble misbrukt etter at de hadde innbrudd hjemme. 

- Like etter fikk jeg et bankkort i posten med hennes bilde og mitt navn, forteller det kvinnelige offeret. I tiden som fulgte fikk hun stadig brev om nye lånopptak som var gjort i hennes navn. Til slutt gruet hun seg til å gå i postkassa.

- Det var godt det ikke var en med dårlig psyke som opplevde dette. Det var ikke hyggelig å få stadig beskjed om nye lånopptak, forteller kvinnen som har hatt litt av en jobb med å rydde opp. Heldigvis har hun ikke tapt penger.

Her er noen av de andre forholdene 43-åringen ble dømt for:

  • Fikk tak i naboens utbetalingsblankett for barnetrygd. Fikk ut 1940 kroner ved å levere det inn.
  • Dro på Oslo-tur med stjålet kort. Tok inn på Oslo Plaza og brukte 20.000 kroner.
  • Handlet varer for flere titalls tusen i nettbutikker ved å bruke andres identitet.
  • Hadde stor mengde stjålet post hjemme.
  • Laget falsk legeerklæring for å avlyse operasjon av brystimplantater. Kvinnen avlyste operasjonen samme dag og laget erklæringen for å slippe å betale.

LES OGSÅ: Helene ble sjokkert da hun skjønte hva hun hadde oppdaget

Stort omfang

Kvinnen ble dømt for til sammen 29 lovbrudd. Retten mener det store antallet bedrager tilsier streng straff.

– Denne type handlinger er samfunnsskadelige, og allmennpreventive hensyn taler for strenge reaksjoner når de begås i et omfang som her, skriver retten. Retten dømmer henne til ett år og ti måneders fengsel, men ti måneder gjøres betinget mot at hun gjennomfører et program mot narkotikaavhengighet.

Ifølge kvinnens advokat Per Herman Thori-Aamot godtar kvinnen dommen, og vil ikke anke videre.

LES OGSÅ: Nesodden: Fem tiltalt etter mafiaparagrafen for millionbedragerier

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags