Kritisk til Slåke som ordfører

Ber Høyre snu: Frognmarkas venner stiller seg kritisk til Haktor Slåkes ordførerkanditatur. ? Det er for mange koblinger knyttet til utbygging og arealpolitikk.foto: steinar knudsen

Ber Høyre snu: Frognmarkas venner stiller seg kritisk til Haktor Slåkes ordførerkanditatur. ? Det er for mange koblinger knyttet til utbygging og arealpolitikk.foto: steinar knudsen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

– Vi er ikke kritiske til Slåke som person, bare så det er klart. Men som ordfører stiller vi oss kritiske til at han skal inn i en slik rolle, sier Øystein Giertsen i Frognmarkas venner.

– Det er de bindingene han har til forskjellig. Han er næringsdrivende, og det er ikke slik alle næringsdrivende blir inhabile i en hver sak, mange av de som driver næring i bygda er ressurssterke folk som også skal være med å bestemme. Det er viktig, sier han.

– Når det gjelder Haktor, så sitter han fortsatt i sentrale posisjoner. Det gjør også nær familie når det gjelder arealpolitikk, utbygging og utbyggingsområder. Og det mener vi helt klart er problematisk, mener Giertsen.

Et spørsmål om habilitet

– Vi er forsiktige med å dra inn inhabilitet når vi har kritisert forhold i Frogn kommune.

– Inhabilitet blir ofte kun hengt opp i det juridiske grepet, og det er ganske strengt. Men jeg tror nok også at Haktor vil bli rammet av de offentlige bestemmelsene om inhabilitet. Enten gjennom seg sjøl, eller gjennom sønnen, Richard (Slåke red.anm) som sitter veldig sentralt i flere utbyggingsfirmaer.

– Er det et problem at de som skal stemme over Slåkes habilitet også kan ha interesser i forhold til utbygging?

– Det har jeg ikke lyst til å spekulere i. Det vi sier er at vi ser problemer med dette.

–Folk oppfatter Haktor som en bra person, og det har han jobbet hardt for, og det har han fortjent. Han er en flink bedriftsleder og idrettsleder og har gjort masse for samfunnet i Frogn. Men, han er også en veldig aktiv utbygger og har fremmet, gjennom sine firma, ganske kontroversielle utbyggingsforslag.

Vil bygge drabantby

– For eksempel fra Dammengrenda og bort til Skydsrud (Monsrud – Dammen – Skydsrud red.anm.), som ville blitt en ny drabantby. Og det har vi ikke hørt noen planer om at han har skrinlagt. Fylkesmannen vendte tommelen ned for det prosjektet.

– Så har Slåke en eierandel på en tredjedel i det som heter Oslofjord utvikling AS, der Richard Slåke er daglig leder. Til sammen så står han bak mange av de forslagene som ble fremmet i forkant av kommuneplanen, sier Giertsen.

– Det mangler bare SAHO for at de store konseltasjonene i kommunen er samlet ved et bord. Og de bør ikke være samlet ved ordførerens bord. Det er problemet.

Styrer fortsatt skuta

– Svaret fra Høyre og Slåke vil kanskje være at han nå har trukket seg ut som aktiv partner, slik Haktor Slåke selv påstår i henhold Drøbak Rørleggerservice?

– Det er ikke noe spor i Brønnøysundregistret av at han skal ha trukket seg ut fra sine roller. I følge de registrene så sitter han i sentrale posisjoner. Det er ikke noe galt med det, men det er ikke så forenlig med det å være ordfører, mener vi.

Hva mener du? Diskuter på Amtas Facebookside


Følg Amta på Twitter herKlikk her for å gå til forsiden av Amta

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken