Gå til sidens hovedinnhold

Alexander Rybak: - Det er en himmel å ha en kjæreste jeg kan sparre med

Stor MGP-gig, femti millioner videovisninger og hell i kjærlighet

Artikkelen er over 4 år gammel

Det har tilsynelatende vært litt stille rundt Alexander Rybak i det siste. Men bare tilsynelatende.

I realiteten skjer det svært mye omkring den høyprofilerte Oksval-mannen. Mye foregår imidlertid i det tidligere Øst-Europa – pluss at norsk presse har andre objekter for tida.

Men Rybak er i farta: På Europas østflanke har videoen til hans første helrussiske låtprosjekt «Kotik» (kattunge) kommet opp i godt over femti millioner visninger. Og musikkboka for barn fra i fjor, Trolle og den magiske fela, har snart solgt ut sitt tredje opplag og dessuten fått 150.000 kroner til å utvikle et Trolle-spill til iPhone.

Les også: To Spellemenn kan havne på samme hylle på Nesodden

MGP-show i London

I fjor feiret han dessuten tiårsjubileum som artist.

Snart reiser han til London for å delta i BBC2s store tv-show i anledning Melodi Grand Prix i Eventim Apollo. I programmet «Eurovision, You Decide» skal seerne stemme fram sangen som skal representere Storbritannia under MGP-finalen i Kiev. Programmets stjerneinnslag er 30-åringen fra Nesodden.

Han reiser imidlertid ikke alene. Det blir noen ekstra dager i London sammen med den 22 år gamle damen som har vært hans store glede det siste året, Julie Gaarud Holm.

 

– Det er himmel å ha en kjæreste man kan sparre med, sier han. Etter 54 julekonserter med «Stille Natt», feiret han en stille romjul sammen med henne hjemme på Nesodden. Forrige uke var han på nyttårsturné med Trondheimsolistene.

Les også: Nyttårskonsert i Pinsekirken for sjuende gang

Allsidighetens mann

Rybaks nyeste låt, «Return», er inspirert av hans eget soundtrack til DreamWorks-filmen «Dragetreneren 2». Her har han lagd tekst og melodi, og synger og spiller alt selv – blant annet med baksiden av fela som rytmeinstrument.

Om gjøremålene er mange er likevel noe annerledes.

– Før hadde jeg skyhøye ambisjoner, på grensen til det arrogante. Det måtte til for å få til alle suksessene i Øst-Europa, og prestere bra i programmer som «Hver Gang Vi Møtes», «Hyllest til Teigen» og så videre, sier Rybak – som da vi portretterte ham for et par år siden kalte han seg selv en «forkjemper for allsidighet».

- Nå er ambisjonene mer realistiske, men jeg får gjennomført alt jeg planlegger.

Les også: Nesoddkantor og cd-solist Ingeborg Christophersen spiller ikke bare orgel og cembalo, hun er blokkfløytist i verdensklasse

Kommentarer til denne saken