Litt av hvert i Frogn og Nesodden 6.-8. april 2018

Babykino fredag kl. 12, Nesodden bibliotek. Gratis tilbud. Film: Sing street. Småtassfilm lørdag kl 12.

Hyllest på Olav A. Vinjes 100-årsdag. Tori Teigen, Drøbak kantori, kammerkoret m.fl. Fredag kl. 19 i Drøbak kirke.

Fullfører Noralv Teigens plan 

Ny utstilling Varmbadet lørdag kl. 13. Kunstner Els Geelen fra Nederland/Norge. Drøbak kunstforening.

Årets loppemarked på Alværn Ungdomsskole lørdag kl. 11-15. Innlevering lopper fredag kl 18-21.

Månedens Kunstnere NesoddHuset. Lørdag kl 12. Kollektivutstilling med elevarbeider fra malerskolen Sareptas Krukke i Fagerstrand. Varer til 3. mai.

Indisk musikk på Hellviktangen

Fredag spiller Bansal Band nykomponert musikk av Harpreet Bansal, basert på den nord-indiske raga-tradisjonen.

Harpreet Bansal vokste opp i Norge, men fikk undervisning i ragatradisjonen av sin far, guru Harbhajan Singh Bansal. Hun har siden også studert vestlig musikk, og finner sitt uttrykk i skjæringspunktet mellom det vestlige og det østlige. I Bansal Band har hun samlet et knippe musikere som deler hennes ønske om å utforske og tøye musikalske grenser. Bansal Band har tidligere spilt konserter i Norge, Europa og India og gir ut sitt debutalbum på Jazzland Recordings våren 2018. Starter kl. 20.15.

To nye utstillinger i Drøbak

Først ut lørdag er Drøbak Kunstforening som åpner utstilling med kunstneren Els Geelen kl. 13.

Geelen har sin kunstneriske utdannelse fra Nederland. Hun har i flere år bodd i Nordheimsund, der hun også driver prisbelønt oppdrett av svarte kalkuner. Hun stiller ut bilder i forskjellige teknikker, olje, akryl, tegning og foto, med motiv fra naturen og fuglenes perspektiv på verden.

Kl. 14. 30 åpner Oslofjorden Kunstsenter i Lindtruppbakken utstilling med Gro Mukta Holter som er til stede og forteller om sine arbeider.

Utstillingen blir åpnet av kunsthistoriker og tidligere redaktør av magasinet Kunst, Mette Dybward Torstensen.

Dette er Mukta Holter sin andre separatutstilling i Oslofjorden Kunstsenter. Hun viser sine nyeste malerier og grafikk.

Motivene henviser både til drøm og virkelighet, til realisme og surrealisme.

- Velkommen til en magisk og flott utstilling, sier gallerist Elisabeth Frøberg.

 

Microfestival med bluesklubben

Det blir ølsmaking og på scenen stiller to band under det Drøbak Bluesclub har døpt Drøbak Microfestival lørdag kveld på Reenskaug.

– Vi skal ha kick-off fredag kveld for dem som er med og arrangerer Drøbak Havnefestival, og siden vi var godt i gang i gang med planleggingen av det fant vi like godt ut at vi kunne ta hele helga, ler Terje Evensen fra bluesklubben.

T-Bear & The Dukes kjenner nok mange igjen fra Drøbak Bluesfestival 2011-utgaven. Bandet hadde sitt utspring i en Texas shuffle trio, som i 2004 knyttet til seg en blåserekke og som i en periode hadde med seg Palle Wagnberg på orgel.

Dermed er linken til kveldens andre band knyttet. Palle Wagnberg Trio.

– Vi spiller en god miks av låter Palle og jeg har skrevet og noen standardlåter, forteller gitarist Bent Patey til Amta.

– Palle ringte meg i fjor høst og ville ha meg med i sin trio, noe jeg synes er en stor ære, smiler Patey.

Han har selv en lang artistkarriere bak seg og har spilt med storheter som Sigurd Køhn, Brynjulf Blix, Sissel Endresen med flere.

Paul Wagnberg (f. 1961), også kalt ”Palle groove” flyttet fra Sverige til Norge i 1985. Han er mest kjent som organist, bassist, sanger og komponist i souljazz-gruppa The Real Thing. De laget sju plater og har turnért i skandinavia og Europa i over tolv år.