Mandag ga Mette Dybwad Torstensen fra Drøbak ut boka «Kunstmagi» der hun inviterer barna med på en magisk reise gjennom hele kunsthistorien og viser barn hvordan de selv kan skape magi ved hjelp av blanke ark og fargestifter.

Innsatsen til illustratør Björg Thorhallsdottir er selvsagt veldig viktig i en slik bok.

Kunstmagi er ifølhe forlaget et fyrverkeri av en kunstbok som vil trollbinde barn helt ned i treårsalderen og opp til 12 år. Boken er full av kreative og spennende oppgaver og både store og små vil garantert la seg inspirere og sjarmere av den populære kunstneren Björg Thorhallsdottirs vakre og morsomme illustrasjoner.

Til hvert kapittel hører det en filosofidel, spennende kuriositeter og en kunstoppgave. Her kan du lage action painting slik som maleren Pollock gjorde eller skape din egen mosaikk slik de gjorde i Middelalderen.

Ifølge Mette Dybwad Torstensen heier denne bopka på kreative barn, leken og oppdagelsen. Hun forklarer at det på den veien oppstår en fin stund mellom voksne og barn, og det er der bokens tittel oppstår: Kunstmagi.

Litt om Mette Dybwad Torstensen: Hun er forfatter og kunsthistoriker. Hun jobbet som redaktør i magasinet KUNST 10 år og bygget opp magasinet til å bli Nordens største kunstmagasin. Hun har lang formidlingserfaring med barn og unge. Les Amtas intervju med henne sommeren 2016: Barnekunst ga Mette (38) kreftene tilbake

Litt om Björg Thorhallsdottir: Hun er kunstner og har utsmykket kirker, kontorer og offentlige bygg i hele Europa. Hun har hatt et stort antall separatutstillinger internasjonalt og er en ettertraktet foredragsholder. Hun har gitt ut flere bøker, blant annet Veien til lykke, som er solgt i over 40 000 eksemplarer.