2.-klassinger vinket påsken velkommen

Palmesøndag: Jesu inntog i Jerusalem fremført med innlevelse.

Palmesøndag: Jesu inntog i Jerusalem fremført med innlevelse.

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uka vinket 2.-klassinger påsken velkommen inn i Drøbak kirke med grønne palmeblader. Se bildene!

DEL

Elevene kunne litt av hvert om det kristne påskebudskapet;

- Det var mange som mobbet Jesus, kunne en av jentene fortelle.

- Og han visste hva som skulle skje, tilføyde en annen. Og i stedet for at tjenere skulle vaske Jesus, vasket han vennene sine.

Annerledes time

2.-klassingene fra Dyrløkkeåsen skole i Frogn hadde i likhet med jevnaldrende fra samtlige barneskoler i Frogn en KRLE-time utenom det vanlige denne uka.

Elevene fra Dyrløkkeåsen skole fulgte godt med.

Elevene fra Dyrløkkeåsen skole fulgte godt med.

Etter å ha lettet flokken for luer, bobledresser, støvler og refleksvester i benkeradene, var det tid for en vandring i kirkerommet.

- Påskevandringen er et populært tilbud som alle 2.klassene i Frogn takket ja til, forteller trosopplærer Svanhild Moen Refvik.

Kunne mye

Svanhild Moen Refvik gjengav bibelhistorien fra påskedagene så levende at barna satt med store ører. At mange hadde gjort leksene i religionsfagtimen var det liten tvil om.

- Så mye dere kan! roste sokneprest Dag-Kjetil Hartberg.

Til og med altertavlen ble analysert og stilt spørsmål til på en slik måte at presten så ut til å måtte studere kunstverket grundigere enn på lenge.

Noen syntes det navnet Hodeskallen var et merkelig stedsnavn, andre hadde hørt at en konge ble sjalu på Jesus, mens unge Christian visste at det hang tyver på kors ved siden av hovedpersonen.

Ikke vanskelig å be

I kirken vandret elevene fra stasjon til stasjon. Fra den tomme krybba som illustrerte at Jesu-barnet ikke bare baby hele livet, til bordet med det siste måltid skjærtorsdagen, der Jesus vasket føttene på de tolv vennene sine.

- Vil du være en som vi later som blir vasket, spurte soknepresten, hvorpå en liten gutt beskjedent ristet nei med hodet.

Sekundet etter spratt 10-12 ivrige hender i været.

Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags