Terje Isungsets «Sildrande» i Skoklefallsalen

«Alle» vil ha en bit av denne unike, norske perkusjonisten og musikkmakeren

«Alle» vil ha en bit av denne unike, norske perkusjonisten og musikkmakeren Foto:

Av
DEL

InnsendtTerje Isungsets «Sildrande» i Skoklefallsalen
onsdag 18. april kl. 20:15.
Storverk fra Vossa Jazz
til Skoklefallsalen

For temmelig nøyaktig ett år siden uroppførte Terje Isungset sitt bestillingsverk «Sildrande» på Vossa Jazz sammen med et stjernelag av musikere. Onsdag leder den unike trommeslageren/komponisten/munnharpespilleren fra Geilo den første «Sildrande»-konserten siden den gang, og det skjer i Skoklefallsalen på Steinerskolen når Nesodden Jazzklubb avrunder vårsesongen.

Når Terje Isungset nå henter fram «Sildrande» for tre konserter (Nesodden, Oslo, Bergen) pluss plateinnspilling, er det med Vossa Jazz-bandet intakt på ett unntak nær. Trompeter Gunnar Halle vikarierer i Arve Henriksens sykefravær, og videre er saksofonist Sissel Vera Pettersen, felespillerne Mats Edén og Nils Økland, pianist Morten Qvenild og bassist Mats Eilertsen på plass sammen med Isungset og lyd-trollmann Asle Karstad. Isungset forteller at verket i hovedsak er beholdt uforandret fra premieren, og at det bare er små justeringer som skal på plass under prøvene på Nesodden før konserten.

Som tittelen «Sildrande» tilsier, er lyden av rennende bekkevann en vesentlig inspirasjonskilde og et tema i den natur- og miljø-engasjerte komponistens verk. Å høre improvisatoren Terje Isungset i aksjon er som å få en flik av vill og vakker eller eller såret natur rett i trynet, enten han utfolder seg på et trommesett utvidet med bjørkestaver og annen «natur-perkusjon», eller på is-instrumenter i en klangverden som han er nesten alene om, og som har påført ham utallige reisedøgn over hele kloden. «Alle» vil ha en bit av denne unike, norske perkusjonisten og musikkmakeren, seinest Tokyo Art Council som plukket ham ut blant 300 kandidater til sitt store «Sounds of Tokyo»-prosjekt. Diverse Japan-turer, is-musikk-turné, festspillkonsert i Bergen, plateutgivelser og et ukelangt komponistopphold på Grønlandsisen sammen med et kjerneborende internasjonalt isforskerteam er andre gjøremål for Isungset i de nærmeste månedene, men altså først: «Sildrande» i Skolefallsalen onsdag kveld, og en verdig avrunding av en sterk vårsesong i Nesodden Jazzklubb.

Konserten starter som vanlig klokka 20:15, med døråpning en halv time tidligere. Inngang mot betalt sesongkort eller billett a kr. 290.

Nesodden Jazzklubb

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags