LITT AV HVERT:

Galleri Vera, Drøbak. Svein Olav Thunæs, akvareller. Silvia Campana, akvareller av truede orkidéer. Smykker. Lørdag kl. 13.30: Grønn lunsj. Åpent kl. 13-17.

Kunsteren Silvia fikk en fantastisk (ork)idé - nå maler hun utrydningstruede orkideer 

Sommerkonsertene i Drøbak kirke lørdag kl. 12. Barokk-Ensemble Freithoff. Inngang kr 100. Arr.: Frogn kommune

Atelier Agnor utstilling lørdag og søndag kl. 13-17. Agnorvn. 97, Fagerstrand. Malerier og keramikk.

Arkeologisøndag Follo museum, søndag kl.11-15. Oppdag fortiden. Arkeolog veileder. Flott for hele familien. Gratis inngang. Ferskt brød i bryggerhuset og åpen kafé.

Flust av konserter

Denne helgen kryr det av konserter i Drøbak, med alt fra klassisk og norske folkeviser, til jazz og visepop.

 

Fredag kveld skulle Di derre spilt utendørs ved Sjøstjernen, men fordi Jo Nesbø ble akutt syk og ble planene endret.

Inn kommer Unni Wilhelmsen fra kl 18.30 og CC Cowboys fra kl 20.00

CC Cowboys erstatter Di Derre på konserten i Drøbak 

Lørdag følger Ingebjørg Bratland med band etter samme sted.

Lørdag kl. 12 er det «Sommerkonsertene» i Drøbak kirke, denne gang med Barokk-Ensemble Freithoff.

Søndag kl 16 spiller ØB7 (Øivind Bergersen septett) jazzkonsert på plenen utenfor Det Gamle Bageri. Bandet består av Morten Oulie, Anders Bøhn, Ola Grønseth, Haakon Hjelde, Øystein Wold, Gisle Schmidt, og nesoddingen Øivind Bergersen på trombone.

Fager festival

Årets Fagerstrandfestival, i år ved Fagerstrand brygge, byr på tivoli, dødsing, leker, salgsboder, konkurranser og masse god musikk.

Fredagen starter med en helaften rockabilly. I samarbeid med Fagerstrand Vel presenterer vi to av Europas mest populære rockabilly-band. Billy and the Kids og selveste Teencats. Samme kveld spiller også Fagerstrands egen sønn Victor Halvorsen Band.

 

Videre utover helgen skal cowboy John Markussen fra Fagerstrand på scenen. Du så han sist på Norske Talenter. På scenen skal også Stephen Ackles, Daniel Larsen, Monsterpop, rockebandet Plopp og duoen CirCuz.

– I år blir det også tivoli og Grand Prix i Døds i samarbeid med Det Internasjonale Dødseforbundet. Vinneren får en Golden Ticket til finaledagen under VM i Døds i Frognerbadet. I tillegg blir det pengepremier til de tre beste dødserne, forklarer Knut Arne Borgan.

Årets festival er et samarbeid mellom Fagerstranddagene, Fagerstrand Vel og Fagerstrand Idrettsforening. Vellet er 100 år i år og Idrettsforeningen 50 år.

Nesodden jazzfestival for første gang

Denne helgen kan du få med deg tidenes første Nesodden jazzfestival på vakre Nesoddtangen går. Populære artister, fantastiske omgivelser og nydelig vær er i vente. Kan det bli bedre?

Bak festivalen står aktive Nesodden jazzklubb, og ildsjel og nyslått festivalsjef Andreas Haddeland gleder seg:

– En festival kan ha større band, utstyrsmessig, og potensielt når vi et større publikum, sier Andreas Haddeland, som er kulturskolelærer, gitarist og jazzklubbleder, for å nevne noe.

– Jeg tror det er gunstig å ha festival på Nesoddtangen gård. Stedet er lett tilgjengelig om man kommer med buss fra hvor som helst på halvøya og dem som kommer med båten får kun en fem minutters gåtur til festivalområdet, sier Haddeland.

På programmet står blant andre Ellen Andrea Wang som for hennes del starter en lang festivalsommer på Nesodden. Hun stiller med sin faste trio der Erland Dahlen på trommer også skal spille med Eivind Aarseth i hans supergruppe. Aarseth som er bosatt på Svestad, har neppe reist kortere for å spille på festival.

 

Søndagen kan de voksne som lørdag fikk ordnet barnevakt, ta med barna for å la seg underholde av Nesodden teaterfabrikk og Mikkel og Reverockerne.

– Det blir sperringer rundt skjenkeområdet, men samtidig skal det jo være en idyllisk festival. Scenen blir på den grønne plenen, med bord og benker ned mot sjøen og på søndagen må det bli slik at dem som ønsker å bade kan det. Hellviktangen tar seg av mat og drikke, så da vet vi at kvaliteten der blir bra og kvaliteten på dem som står på scenen er likeså – ja, nå bare gleder jeg meg, sier Andreas Haddeland.

Jazzfestivalen åpner kl 14.00 begge dagene og varer til nærmere midnatt.

Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Nesodden kommune.

STORE NAVN TIL NESODDEN JAZZFESTIVAL 2018

Ellen Andrea Wang Trio

Eivind Aarset med band

Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll

Elever fra Follos kulturskoler

AOJO (Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester)

John Pål Inderberg Trio

Barneprogram:

Nesodden Teaterfabrikk

Mikkel og Reverockerne

Barokk-konsert med Kantorissimo

Søndag kveld inviteres det til konsert med Kantorissimo med Bundefjorden Barokkselskap.

Nesoddens barokkorkester er tilbake med inspirasjon fra Napoli. Gled deg til en forrykende konsert, sier arrangørene.

Med Mari Aschehoug, sopran, Ingeborg Christophersen, fløyte/cembalo, Niels Aschehoug og Maren Elle, fioliner, Mari Giske,bratsj, Gunnar Hauge, cello, Trond Olaf Larsen, fagott. Støttet av Norsk kulturråd, Nesodden kirkelige fellesråd og Opplysningsvesents fond.

Søndag kl. 19.30 Nesodden kirke. Entré kr 150. Unge under 18 år gratis. Gratis kaffe/kake.