Nesodding kåret til «Årets stemme 2018» av nettstedet Subjekt

Foto:

Ruben Steinum fra Nesodden er tildelt Subjektprisen «Årets stemme 2018».  Årets Subjektprisutdeling, som er den første i historien, ble avholdt på Blå i Oslo tirsdag kveld.

DEL

Oslo/Nesodden: Ruben Steinum er styreleder i Unge Kunstneres Samfund (UKS) og har kontor i Nesoddparken. Tirsdag kveld mottok han den gjeve prisen under Subjektprisutdelingen på Blå.

Subjekt, som deler ut prisen, er et kritisk kulturjournalistisk nettidsskrift.

Ifølge nettstedet Subjekt var det over 50 nominerte, men bare ni vinnere.

- Som styreleder for UKS har Steinum vært en synlig debattant i og utenfor den norske kunstscenen de siste årene. Med klare, briljante poeng, har han løftet oppmerksomheten rundt mangelen på atelier for unge kunstnere, kunstnerøkonomi og viktigheten av å støtte opp under den unge kunstscenen på lengre sikt. Slik har Steinum også fått gjennomslag for sine kampsaker, skriver Subjekt.no

Boblende stolt

Den ferske prisvinneren forteller til Amta at han både er stolt og ydmyk etter å ha mottatt den gjeve prisen.

- Det er jo helt fantastisk. Jeg er både boblende stolt og ydmyk på samme tid. Det er jeg som fikk æren av å ta imot prisen, men stemmen min har aldri bare vært min egen - den kommer fra alle de jeg har tenkt og jobbet og levd samen med. De som har vist meg tillit, og de som har trodd på meg. Denne prisen går til oss alle, og den viser viktigheten og styrken som ligger i å organisere seg, sier Steinum til Amta.

- Nå gjelder det å fortsette arbeidet for å få bedret levekårene til kunstnerne så det blir mulig å leve av kunsten, og for at kunstneryrket skal kunne velges uavhengig av av sosial og økonomisk bakgrunn. Kun på den måten kan vi med stolthet si at kunsten faktisk har fått sin rettmessige plass i sentrum av samfunnet som vårt felles eie og vårt felles ansvar, sier prisvinneren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags