Det skjer palmehelgen i Frogn og Nesodden:

Eventyrstund fredag kl. 10.30 Frogn bibliotek. Vi leser, forteller og ser i billedbøker.Åpen for alle.

Babykino Fredag kl.12.00 Nesodden bibliotek. Gratis. Film: Indignation

HuskonserT Indigorado, hos Erwin, Sogsti. Fredag kl.19. Med Cathrine Witzøe, vokal, munnspill, Ola Borglin, gitar og Erwin Oosterhoff, keyboard.Se indigorado.com

DJ Dansekveld: Fredag fra kl 20.00-01-00. Hellviktangen kunstkafé.

Fredag ettermiddag blir det fortellerstund for de aller minste på Hellviktangen.  «Den egenkjærlige kjempen» - en påskehistorie basert på Andre Bjerkes oversettelse av Oscar Wild, som framføres kl 16.00 av Fanny Parow Knill som spiller keltisk harpe og forteller. En liten familieforestilling som passer for alle over 3 år. Varer cirka 15 minutter.

Påskemoro i Drøbak

- Glem påskenøtter på NRK og påskeharer i godterihyllene. Tar du deg fjellfri i påsken har Drøbak masse å by på for hjemmesitterne, sier kultursjef Pål Mørk, klar for nok et forfriskende påskebad.

Som tidligere år står en rekke påskeaktiviteter på planen i Drøbak. Årets «Påskefestivalen» byr på blant annet jazz, sjøbad, quiz og maling av påskeegg.

Eggmalingen i år er flyttet fra den gamle gymsalen på torget til Avistegnernes hus på «palmelørdag». Der vil hele første etasje blir rigget til for unge og eldre eggkunstnere.

- Egg og maling er kjøpt inn og det legges opp til en flott utstilling, selv om det blir anledning til å ta med seg fargerike egg hjem også, sier Pål Mørk. Erfaringen fra tidligere år tilsier at mange barn og voksne ønsker å boltre seg med fargerike egg ved langbordet. Også «eggspert» Helle Krag Rudolph i Frogn kommune forteller om kreative unger og stor glede for denne formen for kunstrisk utfoldelse, og at mange kommer igjen år etter år for å male påskeegg.

Jazztoner "palmelørdag"

Lørdag blir det svingende påsketoner bak glassveggene på Sjøstjernen. Bandet The New Orleans Collective byr på tradjazz så det rykker i dansefoten.

 

- Den lokale jazzpianisten Thomas Edvardsen trommer sammen et band det svinger av, og mange vil nok mimre tilbake til jazzkveldene på Reenskaug på 70-tallet da tradjazzen ble spilt både titt og ofte av band som Big Chief, Caledonia jazzband og Magnolia jazzband, sier Pål mørk Mørk. Konsertstart kl 20.00.

Ta vare på bikkja under påskens skiturer 

Påskerebus i Drøbak sentrum hele påsken

Og før folk samles rundt jazzbordene kan det hende de allerede har gått påskeløypa hvor nye påskenøtter skal knekkes. Årets påskequiz leder deg gjennom kjente omgivelser, og både oppgaveark og svar på quizen betjenes på Frogn bibliotek, Avistegnernes hus og turistkontoret hele påsken.

Spørsmålene og løypa passer hele familien. Deltagerne vandrer mellom Drøbaks mange vakre, gamle hus.

- Og det er selvsagt premie til en vinner når alle spørsmålene er besvart, lover kultursjefen.

Gevinsten er et helt årskort på Drøbak kino. Hvem som er den heldige vinner av gevinsten blir annonsert i forkant av vinterbadet i Badeparken påskeaften. Alle som deltar på quizrunden er med i trekningen.

Årets åpning av sommersesongen blir et friskt møte med Drøbaksundet. For noen år tilbake var det pluss tre grader i vannet, og da var det rekordoppslutning.

- Håpet er at riktig mange tar turen til Badeparken på påskeaften, for så å kaste seg ut i vannet. Alle som bader får påskegul t-skjorte, og det serveres gratis varm kakao etter badet, lokker Pål Mørk, varm i trøya som badegeneral.

Barnas påskedag i kirken

Palmesøndag feires både i Frogn kirke og i Skoklefall kirke søndag formiddag. Det skjer på formiddagsgudstjenestene kl. 11.

Frogn kirke: I den familievennlige festgudstjenesten tas både små og store med på en vandring gjennom påskeuken. Barnegospel og Soul Children deltar. Prest Camilla Kofoed Steen leder gudstjenesten og musiker Linda Kristengård Skyttemyr dirigerer korene.

 

Skoklefall kirke: Gudstjeneste for små og store med dåp og nattverd. Utdeling av 6-årsbok. Se vårt Påsketeppe på 23 meter!

Ved prest Elisabeth Moss-Fongen og kantor Ingeborg Christophersen.

Ofring til menighetens arbeid. Kirkekaffe.