Sytten år etter at tilbudet så dagens lys, er Fame-linja i regi av Frogn kulturskole blitt godt voksen. Totalt 23 forestillinger har gitt mye god underholdning til publikum, og ikke minst god scenetrening for danse- og syngeglad ungdom fra Frogn og omegn. Hver vår har Fame-elevene imponert med en musikal, de siste to årene i Smia med i underkant av tjue ungdommer på scenen, pluss flere i selve produksjonen.

Spennende Aladdin

- Nå er det på'an igjen. I år står en musikalversjon av "Aladdin og lampen" på menyen. Det skal bli magisk, fargerikt og flott, med både blåsere og band, og også samarbeid med Dynamica dansestudio, forteller trioen Elisabeth Seljevold Fladmoe, Rune Sundbø og Christian Hole.

De er overbevist om at Aladdin vil fenge og gleder seg til å møte unge fra 8. klasse og oppover. Første samling er onsdag 29. august på Dyrløkkeåsen skole. Et helt uforpliktende møte, der også de som bare er nysgjerrige oppmuntres til å møte opp.

Uerfarne og talenter

- Kom og se hva dette er, og uansett om du føler deg flink eller ikke flink i noe så finner vi en plass og en oppgave til alle. Om du ikke føler deg komfortabel med å synge, danse eller ha en stor rolle - kom likevel, du vil uansett lære mye i løpet av året. Dette er først og fremst sosialt og gøy, og en flott mulighet til å utvikle seg. Men selvsagt ønsker vi også allerede dyktige sangere og dansere hjertelig velkommen. Vi skal rigge for talentene også, sier Fladmoe som står ansvarlig for instruksjon og regi.  Tradisjonen tro fremføres musikalen først i mars neste år, i Smia kulturhus.

- Med proft lys og lyd blir det en fantastisk produksjon, det vet vi, sier Sundbø og Hole.

 

500 elever

De to sistnevnte har æren for at linja kom i gang og Sundbø anslår at nærmere 500 elever har vært med gjennom årene.

- På det meste har vi hatt 60 unge på scenen, sier Rune Sundbø som har en egen evne til å motivere. Litt ekstra gøy er det også å tenke på at flere Fame-elever har tatt skrittet både til filmlerretet eller dansepodier, eksempelvis Karoline Schau og Victoria Hafstad.

Ekstra glad er teamet for at det de siste par årene har kommet flere gutter med, og da ikke bare i bandet, som primært består av elever fra kulturskolen. 

- Vi håper å se elever fra alle ungdomsskolene i Frogn på onsdag, avslutter Fame-trioen.

Se sak om Fame-linja fra 2017: