TANGEN: 25. august invitereres det på ny til en storstilt festdag for ale nesoddbarn i og utenfor Tangenten. Da går nemlig Kulturisten Junior av stabelen.  Kultursjef Ellen Knutsen og hennes festivalstab har på ny sydd sammen et variert og spennende festivalprogram for halvøyas junior og deres familier.

Knutsen er svært fornøyd med at man i år har fått med Akershus Teater på laget. De vil vise intet mindre enn tre forestillinger i Tangenten 25. august.

- Utover dette må årets trekkplaster som er selveste Brillebjørn selvfølgelig nevnes, smiler Knutsen.

Eget show på barne-tv, spillefilm, en rekke bøker og nå også egen plateutgivelse. Brillebjørn er virkelig blitt ”it” for de yngste barna. Men ikke alle vet at bak Brillebjørn skjuler nesoddingen Thomas Hildebrand seg. Snart spiller han på Nesodden med “Brillebjørn og Brillebandet”.

-Jeg har fått med meg en gjeng utrolige musikere på CDen og det ser ut som de fleste blir med på konserten på Kulturisten Junior 25. august, smiler Hildebrand som så  smått har begynt å turnere med showet og gjør en del konserter fram mot den årlige barnefestivalen på Nesodden.

 

Vann er tema

Videre kan kultursjef Knutsen friste med nok en festival spekket med ansiktsmaling, sirkusaktiviteter, utstillinger, danse- og teaterworkshops og  kunstprosjekter.

Illustratør og modellmaker Lars Aurtande vil i år igjen være på plass med sitt populære verksted; Larrys robotverksted.  Medvirkene under årets juniorfestival er selvfølgelig også de dyktige barna og ungdommene i Flyt Studio, Nesodden teaterfabrikk og Nesodden ballettskole.

Musikkorpsenes år og 100-årsjubileet til Norges Musikkorps Forbund blir også markert på skikkelig vis under Kulturisten Junior. Det er unge korpsmusikanter som sparker i gang hele festivalen utenfor Tangenten denne lørdagen.

Vil bidra

I år ønsker også Nesodden kommune å bidra med noe utover å arrangere en storstilt barnefestival.

- Vi ønsker å gi deler av årets inntekter til et veldedig formål. Vi samarbeider derfor med nesoddingen Torunn Stangeland som er engasjert i flere prosjekter for å bedre helsesituasjonen for fattige landsbyboere i Uganda. Blant disse er levering av vanntanker et viktig bidrag, sier Knutsen før hun fortsetter:

- En del av inntektene vil derfor gå til én eller flere vanntanker for en landsby i Uganda.

Vann blir derfor også den røde tråden under årets barnefestival på Tangen i august.

"Halvøya"

Det blir selvfølgelig også egen Kulturisten-festival for ungdommen på Nesodden i høst. Men i år blir det en helt ny vri. Årets festival har fått navnet "Halvøya" og avholdes på banen mellom Tangenten og Nesoddtangen skole 1. september. Stikkord for årets ungdomsfestival er sirkustelt, lyd, lys, DJ og dans.

Kulturisten Scene-og kunstfestival arrangeres 21-23 september.