Daglig leder Rossi Nilsen ved Pizzanini i Horten kan ikke annet enn flire av tabben som gjorde at kokkene hans sto på hodet og fikk ferdig 48 pepperoni- og vegetarpizzaer. Så ringte telefonen ...

Det var bedriften som hadde ringt fredag for å si at de skulle ringe mandag for å gjøre den konkrete bestillingen for pizzakosen tirsdag, og det var den bestillingen som kom nå. Altså mandag. Altså når 48 pizzaer sto dampende ferdigbakt.

– Det var så hektisk her fredag, og det var da bommerten skjedde, forteller Rossi Nilsen til avisa Gjengangeren.

Han sørget for at ansatte og bekjente og gode kunder i kommunen fikk sine fortjente gratispizzaer før lageret var redusert med 15 esker.

 

Reduserte stabelen kjapt

Dermed la Pizzanini ut følgende på sin Facebook-side: «33 ferdigstekte pizzaer selges fortløpende til 130 kr stk. Har bommet på en bestilling med en dag. Løp og kjøp, førstemann til mølla!»

Horten-folk gikk mann av huse for å skaffe seg en rimelig pizza til middag.

– Det virket nesten som om noen kjøpte for frysing, forteller Nilsen, som ergrer seg over at han selv kan bidra så lite; han går hjemme med brukket fot.

Ved 17-tiden mandag var stabelen på 48 pizzaer redusert til drøyt 10. Nilsen er ikke bekymret for at han brenner inne med lageret, pågangen har vært formidabel.

– Men det er litt frustrerende at vi må bake 48 pizzaer i morgen, sukker Rossi Nilsen, som kan legge til at den samme tabben har skjedd én gang før. Han satser på at det ikke gjentar seg.

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de 70 andre Amedia-avisene.