Landsutstilling i Drøbak

Galleriinnehaver Vera Olsnes, kunstner og komitemedlem Ørnulf Wøllestad, kunstner og komitemedlem Anne Margrethe Hjelvik og Idun Synneve Slevikmoen.

Galleriinnehaver Vera Olsnes, kunstner og komitemedlem Ørnulf Wøllestad, kunstner og komitemedlem Anne Margrethe Hjelvik og Idun Synneve Slevikmoen.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Norsk forening for uavhengige kunstnere (NFUK) holder sin årlige landsutstilling i Galleri Vera i år. Denne uka har en kyndig jury redusert de 250 påmeldte bildene til rundt 50.

DEL

Per Morten Karlsen og Morten Langhoff (begge medlemmer av NBK – Norske bildende kunstnere) utgjort juryen. De har vært gjennom en lang prosess.

– Vi vurderer vi alle bildene nøye. Det er krevende og et stort ansvar. Alle må tas på alvor. Vi jobber etter proffe kriterier og ikke personlig smak, opplyser hun.

– Hvert medlem kan søke med inntil fem bilder, forklarer Ørnulf Vøllestad. Han var med i juryen i fjor. I år er han med i utstillingskomiteen sammen med Anne Margrethe Hjelvik. De er dessuten begge blant de 55 kunstnerne som har sendt inn bilder. Både Frogn og Nesodden er godt representert i år.Når utvelgelsen er gjort venter kuratorjobben og selve opphengingen av bildene.

Landsutstillingen har deltakere fra hele landet og skal foregå fra lørdag og til 28. juni.

Da skal Benthe Bjerknes-Haugen åpne begivenheten til toner fra det lokale Kabinorkesteret.

– Da lanserer vi også "dagens maleri", forteller Hjelvik.

– Det går ut på at vi setter fram maling og lerret og lar de besøkende som vil, bidra i malingen. Det ferdige resultat skal overrekkes Sogsti skole, etter gode råd fra ordfører Thore Vestby. Dersom det blir en suksess vil vi fortsette med "dagens maleri" utover i utstillingsperioden.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags