Gå til sidens hovedinnhold

Leder sin aller siste tattoo

Artikkelen er over 6 år gammel

Denne helgen leder nesoddingen Christer O. Johannesen Norsk Militær Tattoo for aller siste gang.

Hvert eneste arrangement siden oppstarten i 1994, har nesoddingen Christer O. Johannesen ledet Norges største innendørsarrangement, Norsk Militær Tattoo. Det første showet ble arrangert i Vikingskipet på Hamar. Siden 1996 har showet blitt avholdt i Oslo Spektrum. 2014 blir oberst Johannesens ellevte tattoo, og også den siste. Etter siste show søndag returnerer Christer O. Johannesen til Nesodden som pensjonist.

– Det har vært fantastisk å få jobbe med Norsk Militær Tattoo i alle disse årene. Det blir naturligvis rart å gi seg, men nå skal familie og pensjonisttilværelse nytes, forteller den avtroppende tattoo-lederen. Obersten som er bosatt på Fjellstrand fylte 69 år i april.

Johannesen er opprinnelig «særping» og flyttet fra Østfold til Fjellstrand i 1983.

– Jeg fikk jobb som musikkinspektør i Forsvaret og syntes det var langt å pendle fra Halden, der jeg bodde på den tiden, og inn til Oslo. Takket være bekjente på Nesodden havnet vi her ute. Det er jeg glad for. Nesodden er det beste stedet på jord, synes 69-åringen.

Obersten har tre barn, som alle er bosatt på Nesodden. Og med tiden har det kommet til åtte flotte barnebarn som nå er i alderen 2 til 19 år. Nå ser Christer virkelig fram til å få tilbringe mere tid sammen med familien, store som små.

Og obersten har mange fine historier og fortelle barnebarna fra sin 60 år lange fartstid innen norsk korpsmusikk.

Ved siden av jobben med profesjonelle musikere, har Christer O. Johannesen også gjort en stor innsats for amatørmusikklivet i Norge. Han har dirigert flere av korpsene som i dag er Norges beste. Johannesen ble i 2005 utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin mangeårige innsats i norsk korpsmusikk, og for sitt arbeid med Norsk Militær Tattoo.

Fredag går startskuddet for Norsk Militær Tattoo 2014 med nesoddingen Johannessen i spissen. Da fylles hovedstadens storstue av militærmusikk, drill og artister i verdensklasse. Tjue år i gamet har gjort at Johannesen ikke lenger blir nervøs før premieren, men han innrømmer at han er fylt av spenning.

– Vi har jobbet i nesten to år med å få på plass programmet, og er svært stolte av å få noen av verdens beste militærmusikere til landet.

Oberst Johannesen setter opp fire tattoo- show denne helgen. Norsk Militær Tattoo er Forsvarets hovedsatsing i forbindelse med feiringen av Grunnlovsjubileet – og derfor er de inviterte deltakerne fra land som har en spesielt god relasjon til Norge gjennom tidene. Blant annet anerkjente Japan Maritime Self-defense Force band fra Tokyo. Oberst Johannesen forteller at det er første gang det japanske militærkorpset opptrer i Europa. Drilltroppen New Guard America, som blant annet innehar tretten Guinness World Records, er også et av årets trekkplastre.

– Synd er det at militærkorpset The Band of the Moscow Suvorov Military Music College ikke får komme fordi Norge har besluttet å innstille alle planlagte militære aktiviteter med Russland til utgangen av mai, sier Johannesen.

Men Hans Majestet Kongens Gardes musikk- og drilltropp opptrer naturligvis under årets tattoo-show i Oslo Spektrum. I år får de også selskap av den danske dronningens Livgarde, kjent for sine røde jakker og store pelsluer. Årets hovedsolist er 22 år gamle Ingebjørg Bratland. Folkekjære Tor Endresen vil også delta under helgens storslotte show i Oslo spektrum.

Søndag rundes årets Militær Tattoo av, og det er to år til neste show. Da må Norsk Militær Tattoo for første gang klare seg uten oberst Christer O.Johannesen.

Kommentarer til denne saken