Klar forbedring på Nesodden: Syv strekmunner i 2016 – kun to i 2017

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var kun Baker Nordby og Viva Napoli som i fjor fikk tildelt strekmunn fra Mattilsynet.

DEL

Hos begge ble forholdene fikset opp i på kort tid. Smilefjesordningen startet i januar 2016. I disse dager er tredje tilsynsrunde hos rundt 7 500 serveringssteder over hele landet ferdigstilt. Etter nærmere 20 000 gjennomførte tilsyn viser resultatene en markert positiv utvikling for hver gjennomførte tilsynsrunde.

Etter tre runder har antall serveringssteder som fikk smilefjes ved første gangs tilsyn på landsbasis økt fra 68 prosent i første runde til 79 prosent i tredje runde. Samtidig er antallet som fikk strekmunn redusert fra 30 til 20 prosent, og serveringssteder som fikk sur munn er nå bare en prosent.

Allergenmerking

Selv om situasjonen blir stadig bedre, finner Mattilsynets inspektører fortsatt forhold som må følges opp før smilefjeset er på plass. Inspektørene finner flest brudd på krav om merking av allergener på menyer og lignende.

– Smilefjesordningen er en suksess, både for serveringsbransjen og for Mattilsynet. Bransjen har i disse to årene vist et vesentlig løft når det gjelder generell hygiene og forståelsen av regelverket. Dette er gode nyheter for det enkelte serveringssted det er bra for publikum som nå får mer informasjon, og det er bra for mattryggheten, sier Karina Kaupang, fungerende direktør for avdeling Mat i Mattilsynet.

I 2017 delte tilsynet ut syv strekmunner og et surt fjes på Nesodden
2016:
Viva Napoli: To strekmunner og et surt fjes.
Baker Nordby: En strekmunn
Hellviktangen Kunstkafé: to strekmunner
Kaffe og Sånt: En strekmunn
Kafé Tangenten: En strekmunn

2017:
Viva Napoli: En strekmunn
Baker Nordby: En strekmunn

Siste rapport fra Mattilsynet viser at alle serveringstedene på Nesodden har smilefjes.Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken