Gå til sidens hovedinnhold

Milde Moses for et overtramp

Artikkelen er over 17 år gammel

Da et nybygg reiste seg i hagen til restauranten Milde Moses i Drøbak, ble det bråk. Mens byggherre og restauranteier Josef Pøll sier han handlet i god tro, stoppet byggesaksbehandler Heidi Sommerstad byggingen umiddelbart etter besøket i går. Pøll har ikke søkt om byggetillatelse for «kulturhuset», som ligger i det antikvariske spesialområdet.

Det ble bråstopp på byggingen av et «kulturhus» i hagen til restauranten Milde Moses i Drøbak da Frogn kommune sendte ned en saksbehandler på inspeksjon i går.

–Jeg vil følge regelverket, lover sjefen på Milde Moses, Josef Pøll.

Amta har fått flere henvendelser fra publikum som lurer på hvilket nybygg som er i ferd med å reise seg i bakgården til Milde Moses. Et område som sommerstid brukes til uteservering, og som ligger innenfor det antikvariske spesialområdet i Drøbak.

Selv sier Josef Pøll at han handlet i god tro da han startet byggingen av det 15 kvadrat meter store «kulturhuset».

– Det er jo så dødt i Drøbak. Vi må prøve å finne på noe, og min tanke er at vi kan ha konserter her. Spille teater eller finne på noe annet som fenger publikums interesse.

– Hva sier naboene?

– De protesterer, men det er bare snakk om misunnelse, og slik jeg ser det vil dette huset beskytte naboer mot støy, sier Pøll.

– Du fikk kommunen på besøk i dag, hva sa de?

–Vi ble enige om et møte førstkommende tirsdag. Så får vi se hva som kommer ut av møtet, sier Pøll, som også sto fram i Amta for noen måneder siden da han mente å kunne omgå den nye røykeloven som trår i kraft 1. juni ved å sette opp røyketelt i bakgården til Milde Moses.