Lokker søppelryddere på Oscarsborg med surprise-artist

Sten Helberg i Kystlotteriet kommer til Oscarsborg og håper mange vil bidra med å rydde søppel. - Dette blir et meningsfylt vorspiel til Drøbakfestivalen - og en hyggelig overraskelse, lover Helberg.

Sten Helberg i Kystlotteriet kommer til Oscarsborg og håper mange vil bidra med å rydde søppel. - Dette blir et meningsfylt vorspiel til Drøbakfestivalen - og en hyggelig overraskelse, lover Helberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvem vet hvilken artist som dukker opp når det inviteres til plastplukking på Kaholmen noen timer før Drøbakfestivalen braker løs. – Et kjempeflott miljøvorspiel, der artistene hedrer handling, sier arrangøren som trenger 20–30 hjelpere.

DEL

OSCARSBORG: Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe – også i kampen mot marin forsøpling. Fredag trengs det hender til å rydde i fjæresteinene rundt Oscarsborg, og du er invitert til å være med.

Hemmelig artist

Fredagens ryddeaksjon er et samarbeid mellom Kystlotteriet, Forsvarsbygg og CleanSounds. Sistnevnte får kjente artister til å glede «intetanende» strandryddere med en intimkonsert i fjæresteinene. Men hvilket band eller artist som vil vise sin støtte til miljøsaken med gratis intimkonsert, holdes tett til brystet.

Artister bidrar: Jarle Bernhoft har stilt opp som "surprise" tidligere. Hvem som kommer til Oscarsborg røpes imidlertid ikke.

Artister bidrar: Jarle Bernhoft har stilt opp som "surprise" tidligere. Hvem som kommer til Oscarsborg røpes imidlertid ikke. Foto:

– At det blir en opplevelse for dem som stiller opp, kan vi love. Dette blir ekte, intimt og enkelt, sier Morten Sand, primus motor i CleanSounds. Han forteller at tidligere ryddeaksjoner har fått besøk av artister som Jo Nesbø, Jarle Bernhoft, Maria Mena, Madcon og en rekke andre – og alle som en spiller gratis for å vise sitte eget miljøengasjement. Pop-up-konsertene blir satt stor pris på, ofte av et publikum som nærmest måper når de ser hvem som dukker opp.

– Dette er artister som hedrer handling. De viser at de bryr seg om havet og at vi alle må bidra, sier Morten Sand.

– Pusher ekstra på Frogn

Sten Helberg i Kystlotteriet har utviklet sitt eget konsept for premiering til folk som rydder strender, et konsept som nå er integrert i Naturvernforbundet og omfavnet over 80 norske kommuner, samt fem i Danmark.

– Nesodden er på laget, og også Frogn er i siget. Nå pusher vi litt ekstra med aksjonen vår, sier Helberg som farter land og strand for å rydde og oppmuntre til handling mot forsøpling.

14. juni: Sammen med Kystlotteriet og CleanSounds arrangeres det en unik strandryddeaksjon på Oscarsborg. En aldri så liten musikalsk overraskelse venter dem som bidrar.

14. juni: Sammen med Kystlotteriet og CleanSounds arrangeres det en unik strandryddeaksjon på Oscarsborg. En aldri så liten musikalsk overraskelse venter dem som bidrar. Foto:

Først til mølla -meld deg på

– Samtidig med at folk bidrar positivt ved å rydde, vil vi gi dem en god opplevelse i sjøkanten, slik at de får lyst til å ta vare på havet. Fredag byr vi på gratis lunsj og hyggelig samvær på Oscarsborg. Vi frakter alle over fra Sundbrygga i Drøbak, båten går kl. 12.00, så møt opp litt før, sier Helberg og presiserer at det haster siden dette er 14. juni. Først til mølla gjelder for alle som melder seg på:

– Denne aksjonen blir eksklusiv, med et øvre tak på 20–30 frivillige. Barn er velkomne i følge med voksne, sier Morten Sand. Påmelding skjer på CleanSounds Facebookside. Alt er gratis – men husk litt drikke og klær etter vær. Avsluttes kl. 15.00.

Kommer: - Bli med på et meningsfullt og musikalsk vorspiel før Drøbakfestivalen! oppfordrer Sten Helberg i Kystlotteriet.

Kommer: - Bli med på et meningsfullt og musikalsk vorspiel før Drøbakfestivalen! oppfordrer Sten Helberg i Kystlotteriet. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags