Ryanairs avgang fra Rygge til Brüssel Charleroi i ettermiddag går som planlagt. Markedssjef Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge ber passasjerene følge med på Rygges nettsider utover dagen.

Ryanair flyr til flyplassen i Charleroi, som ligger cirka 55 kilometer fra hovedflyplassen Zaventem i Brüssel. Ryanair har rute til Charleroi klokken 17.55 i dag, og det har ikke kommet meldinger om at terrorangrepet ved Zaventem vil føre til at Charleroi blir stengt for flytrafikk, skriver Fredriksstad Blad.

- Men situasjonen i Brüssel tilsier at passasjerene bør følge med på våre internettsider utover dagen. Vi kommer  til å sende sms til passasjerene hvis det skulle bli endringer, opplyser Thoresen.

– PST følger situasjonen i Belgia og vurderer om dette påvirker trusselbildet i Norge. Foreløpig har vi ikke opplysninger som tilsier det, skriver PST på Twitter.

Utenriksdepartementet har satt krisestab og forsøker å skaffe seg oversikt. De oppfordrer nordmenn i Brüssel til å holde seg innendørs og unngå t-banen og steder med folkemengder.

LES OGSÅ: - Selvfølgelig føler jeg frykt

Ingen bevæpning i Follo

Politiet i Oslo har besluttet å trappe opp sikkerheten, melder distriktet i en pressemelding.

– Det er også innført midlertidig bevæpning av alle politipatruljer i Oslo politidistrikt. Dette på grunn av den uavklarte situasjonen i Belgia, både når det gjelder omfang og hvem som står bak. Beslutningen begrunnes også i Oslos særlige rolle som hovedstad med mange symbolmål og flere store trafikale knutepunkter, sier fungerende politimester Roger Andresen i en pressemelding.

Bevæpningen gjelder alle patruljer i Oslo politidistrikt.

I Follo er det ingen bevæpning - ennå, opplyser operasjonsleder Steffen Øvstedal i Øst politidistrikt til Østlandets Blad.