Nå smiler de igjen

- Vi er svært fornøyd med at saken ser ut til å løse seg, sier Ali Afshar, Mathias Strømmen Holm og Shahab Afshar.

- Vi er svært fornøyd med at saken ser ut til å løse seg, sier Ali Afshar, Mathias Strømmen Holm og Shahab Afshar. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eierne av Perlen Restaurant så alt gå i vasken. Nå smiler de igjen.

DEL

– Jeg skal gjøre det jeg kan for å hjelpe til slik at restauranten blir åpnet så fort som mulig, sier Peter Heitmann.

Sammen med Perlen-eierne var Peter Heitmann i onsdag i møte med Frogn kommune der stengningen av Perlen Restaurant var eneste tema.

– Vi fikk et klart inntrykk av at kommunen vil gjøre hva de kan for at ikke driften av Perlen Restaurant skal stoppe lenger enn høyst nødvendig, sier Heitmann til Amta.

Han har leid ut lokalene til forskjellige bedrifter siden 1980.

– Lokalene er regulert til næring, og de som har drevet bar- og restaurant her, har fått skjenkebevilling, så jeg kunne ikke i min villeste fantasi tro at dette å drive restaurant finnes det egne regler for. Hadde jeg det visst, ville jeg på et mye tidligere tidspunkt grepet inn og hjulpet gutta bak Perlen Restaurant å ordne dette. De har en ståpåvilje og energi som virkelig inspirerer, sier Heitmann.

Får støtte på Facebook

Kan åpnes før helga
Kommunen krever at det kan søkes om midlertidig dispensasjon slik at restauranten kan gjenåpnes før helga. Dette må skje før klokka 16 torsdag. Hvis så skjer, kan restauranten drives i seks uker. Innen denne tid må det søkes om permanent dispensasjon og om bruksendring av bygningen.

Orienterte politikerne
Frogn kommunes behandling av saken fikk ordfører Thore Vestby til å be rådmann Harald Hermansen om en orientering til formannskapspolitikerne i et møte i onsdag kveld.

Rådmann Harald Hermansen hadde svært lite nytt å komme med da han orienterte politikerne.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags