Navnedebatt om Steilene

Pål Moe og Knud Boye i Nesodden kystlag mener Fyrsteilene og Persteilene bør bli Fyrsteila og Persteila.

Pål Moe og Knud Boye i Nesodden kystlag mener Fyrsteilene og Persteilene bør bli Fyrsteila og Persteila. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Nesodden kystlag vil endre de offisielle navnene på enkeltøyene i øygruppa Steilene.

DEL

I en henvendelse til Nesodden kommune argumenterer Knud Boye og Pål Moe i kystlaget for at a-endinger må innføres til fordel for ene-endingene som er vanlig å bruke i dag. Det betyr at Storsteilene må bli til Storsteila og Persteilene må bli til Persteila, mener de to.

– De som er født og oppvokst på Nesodden har blant annet brukt uttalelsen Fyrsteila i entallsform, og Steilene i flertallsform om selve øygruppen, forklarer Boye til Amta.

Har rådført seg

Både Steilene og Steila skal riktignok ha vært brukt som betegnelse på hele øygruppen. Samtidig skal Landsteilene ha vært brukt som fellesbetegnelse for de to øyene kystlaget mener bør hete Landsteila og Persteila.

«Vi har rådført oss både med folk som har bodd på Steilene og i Alværn, gode lokale historikere og andre som med lang fartstid i området vet hvilke navn som har vært brukt muntlig», argumenterer kystlaget i brevet til kommunen.

Kultursjefen på Nesodden er skeptisk. Les hva hun mener om denne saken i dagens papirutgave .

Hva synes leserne? Kan Storsteilene bli Storsteila? Eller bør man holde på e-endingene folk flest bruker om øyene i dag?

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags