Nekter omkamp

Ønsker folkeavstemning: Leder for Aksjonsgruppa for døgnbemannet legevakt på Nesodden, Astrid H. Johansen mener det bør være opp til befolkningen å bestemme om Nesodden skal få døgnbemannet legevakt. foto: arkiv

Ønsker folkeavstemning: Leder for Aksjonsgruppa for døgnbemannet legevakt på Nesodden, Astrid H. Johansen mener det bør være opp til befolkningen å bestemme om Nesodden skal få døgnbemannet legevakt. foto: arkiv Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Aksjonsgruppa for døgnbemannet legevakt på Nesodden har samlet nye underskrifter, men ordføreren står fast på at nesoddingene må dra til Follo i kvelder og helger.

DEL

På kommunestyremøtet 15. mai i år overrakte aksjonsgruppa nesten 7.000 underskrifter, men kommunestyret ville ikke høre og bestemte seg for at Nesodden ikke skal ha døgnåpen legevakt. Nå prøver aksjonsgruppa igjen. Med nye 373 underskrifter håper leder for aksjonsgruppa, Astrid H. Johansen å få saken opp i kommunestyret igjen i november.

Blir ikke ivaretatt

Johansen har selv kjørt ambulansebil i 10 år for Oslo legevakt og Røde Kors. Hun forteller at pasienter blir delt opp i kategoriene haster, kan vente og må vente.

- Det vil si at mennesker med brudd og leddskader ikke er syke nok til å bli ivaretatt, så de får beskjed om å ta seg til Ski legevakt på egenhånd. Røntgenavdelingen i Ski er ofte stengt på kveldstid, så derfor blir man sendt til Strømmen/Lillestrøm og eventuelt videre til Ahus, sier Johansen.

Frykter for idretten

Hun er spesielt bekymret for idrettsutøvere på Nesodden.

- Breddeidrett på Nesodden foregår ofte på kveldstid for barn og voksne, så dette er et stort problem, sier Johansen.

Legevakta på Nesodden er i dag åpen fra 07:00 til 18:00.

- Skader forekommer ofte utenfor åpningstid. I helgene er legevakta stengt, sier Johansen.

Vil ha folkeavstemming

Aksjonsgruppa startet høstens underskriftskampanje på Grønn festival og Tangen Nærsenter.

Astrid H. Johansen forteller at aksjonsgruppa håper saken vil bli tatt opp som et eget punkt i neste måneds kommunestyremøte.

- Vi ønsket at et forslag om folkeavstemning endelig blir vedtatt.

Snur ikke

Ordfører Nina Sandberg (Ap) mener saken er ferdig behandlet.

- Engasjement er bra. Det er alltid åpent for å levere underskrifter, men kommunestyret har hatt en grundig debatt og til slutt vedtatt at Nesodden skal være tilknyttet legevakten i Follo. Dette har ikke først og fremst med økonomi å gjøre, men bunner i en helhetlig, faglig og politisk vurdering av hva som vil gi Nesoddens innbyggere det beste tilbudet når det gjelder akutt hjelp, sier Sandberg, som legger til at hun gjerne tar i mot de nye underskrifter.

- Det betyr ikke at vi bør ta saken opp til ny behandling eller fremme den i en folkeavstemning. Den er som sagt grundig diskutert og behandlet, og beslutningen er tatt i det politiske organet hvor den bør tas, avslutter Sandberg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags