Mange har spådd en tøff sesong som fort kan handle om å overleve for NIF, etter at nær halve laget gikk til nabo DFI. Og dessverre bar seriepremieren preg av at de unge nesoddingene nok kan få kjørt seg i årets sesong.

Allerede etter kun seks minutters spill satte hjemmelagets Aliou Coly den første spikeren i NIF-kista, Og det skulle dessverre bli mye mer: Fem minutter før hvilen var samme mann frampå igjen og la på til 2-0 for hjemmelaget. Og som om det ikke var nok: På det psykologisk verst tenkelige tidspunktet rett før dommeren blåste for pause, sørget Zlatko Tipic for at det sto komfortable 3-0 til hjemmelaget foran et fåtallig publikum.

Det ble ikke bedre etter at gutta hadde vært i garderoben heller: Tre minutter tok det før Agnaldo Pinto De Moraes Junior økte hjemmelagets ledelse til hele 4-0. Og bare minuttet etterpå, satte Zlatco Tripic også inn sitt andre for dagen, så det hele lignet stadig mer på ren utklassing.

Men det kunne da faktisk endt endog mer forsmedelig; for på stillingen 5-0 fikk hjemmelaget straffe som NIFs målvakt Kristian Simensen Bjerke avverget. Han hadde også et par andre solide redninger, slik at det ikke ble flere baklengs for NIF-gutta som likevel fikk mer enn nok på kunstgressbanen i Molde.

- Var det virkelig så stor klasseforskjell som resultatet tyder på?

- Det var vel ikke det, men vi presterte svakere enn vi gjorde mot Strømsgodset, og da holder det nok dessverre ikke på dette nivået, melder Marcus Walfridson, NIFs assistenttrener.

- Så resultatet var likevel rettferdig?

- Nja, de hadde veldig gode angrepsspillere som skåret på de rett tidspunktene for dem. Desutten var vi nok ikke helt på tå. Men det kunne jo også blitt mer, da Kristian blant annet reddet en straffe på stillingen 5-0 samt at han hadde et par andre klasseredninger, medgir Marcus Walfridson.

- Hvordan ser du på fortsettelsen etter å ha tapt serieåpningen så klart?

- Onsdag får vi Kongsvinger på besøk på Bergers kunstgress i første runde i Cupen. Søndag er det første seriekamp på Berger stadions gressbane, da Træff er motstander. Uansett om vi tapte i dag, så gleder gutta seg! mener Marcus Walfridson på vegne av nesoddingene.

Og han hevder følgende tre mann utmerket seg som Nesoddens beste og følgelig fortjener badeballer:

Tre baller: Sorie Samura

To baller: Christian Davidsen

En ball: Kristian Simensen Bjerke

Kampfakta:

Molde 2 - Nesodden 5 - 0 (3-0)

Sted: Årølia KGB

Tilskuere: 30

Dommer: Mathias Smehus Kringstad, Valder IL

Nesoddens lag:

Kristian Simensen Bjerke

Sebastian John Andresen

Nikolai Hansen Bjerkestrand

Jakob Bjøndal

Dennis Tjernshaugen

Sorie Samura

Mtaka Simba

Christian Davidsen

Andreas Flakstad Lenvei

Kim Viken

Haaken Munthe-Kaas

Mål:

Aliou Coly 6. min.

Aliou Coly 40. min.

Zlatko Tripic 45. min.

Agnaldo Pinto De Moraes Junior 48. min.

Zlatko Tripic 49. min.

Bytter:

Jo Lindberg Augestad for Nikolai Hansen Bjerkestrand 73. min.

Teodor Stensrud for Mtaka Simba 76. min.

Mathias B. Johnsen | Jakob Bjøndal 80. min.