Helt vilt på Digerud søndag

Marked: Høstens marked er populært og er blitt et varemerke for grendestua. Foto Morten W. Ernø

Marked: Høstens marked er populært og er blitt et varemerke for grendestua. Foto Morten W. Ernø

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I helgen byr Digerud grendestue nok en gang på populær søndagmiddag.

– Vi tenner opp i peisen og dekker til koselig søndagsmiddag 30. oktober, forteller kasserer Morten Waibel Ernø til Amta. «Superkokk» og husfar Seppo Dyrseth vil stå ved grytene og da kommer det ikke til å mangle på godsaker, lover han.

Mye nytt på grendestua

Det skjer stadig noe nytt på grendestua som ligger idyllisk til på grensen mellom Frogn og Nesodden. Ernø forteller til Amta at i løpet av sommeren og høsten har hagen fått urtehage, springvann, nye utemøbler, et steinbed med en steinbenk og nye grøntområder. Alt sammen gjort på dugnad. I tillegg har uthuset fått nytt tak. Det ble lagt på tre dager.

– Det er helt vilt, sier Ernø. Så derfor må vi jo feire med skikkelig viltgryte førstkommende søndag!

Ungdommen er med

Det relativt nyoppstartede Frogn og Nesodden Bygdeungdomslag har valgt å ha Digerud grendestue som sitt faste klubbhus. Det er styret glad for og ønsker å få med flere unge.

– Det at Bygdeungdomslaget har flere av sine arrangementer gjennom året her hos oss, betyr at vi også har fått til et flott samarbeid på dugnadsområdet. Det ser vi resultatet av nå, med en hage som har fått et skikkelig estetisk løft. Det er ikke få tonn med stein, pukk, subus og jord som er flyttet på i løpet av sommeren, sier Ernø.

Han trekker også fram de nye nye leietakerne, Laila Sjødal og Odd Berg, som har hjulpet til med den praktiske gjennomføringen sammen med flere fra styret.

Høstens marked ble en kjempesuksess med masse folk, solskinn og bare glede. Akkurat slik et godt gammeldags familiemarked skal være. Barna storkoste seg med dyr og masse aktiviteter, mens de voksne kunne hygge seg med kunst, håndverk og ikke minst gode matopplevelser.

Viltgryte med alt godt du kan tenke deg

Søndag blir det servert viltggryte på grendehuset.

– Masse viltkjøtt, selvplukket sopp, bacon og fløte havner i gryta før det smakes til med tyttebær og godt krydder. Med seg som «koldjomfruer» har Seppo Dyrseth Toril Back og Marit Aasbakk. Hva skulle vi vel gjort uten pensjonistene i området, sier Ernø og legger til, men så har vi mye moro når vi holder på og planlegger og forbereder alle disse aktivitetene. At søndagsmiddagene har blitt så populære har også gitt et flott bidrag i kassa til å holde eiendommen i god stand, avslutter han.

Les også: Bryggene i Frogn får tidenes løft

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.