Måtte demontere deler av garasje for å redde dachsen Snorre

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Hunden er menneskets beste venn, så vi måtte jo bistå, sier brannmester på Nesodden, Petter Narvesen. Natt til lørdag fikk de melding fra noen huseiere på Nesodden om at de hørte lyder fra en hund under garasjen sin.

– Dette var i 01:30-tiden og vi lurte rett og slett litt på hvordan vi skulle få den ut. Heldigvis var det bare å demontere en trapp og litt annet, sier Narvesen. Han priser seg lykkelig for at det ikke var vinterens kaldeste natt, for den lille hunden under garasjen hadde trolig sittet fast i over 4 timer da den endelig ble reddet.

Med telefonnummer på halsbåndet ble den fort gjenforent med sine eiere som bodde i nabolaget.

– Jeg regner med det ble en lykkelig gjenforening. For den var både frossen og redd, men tilsynelatende uskadd da vi fikk den ut. Men det var garasjeeierne som tok seg av den hyggelig overleveringsjobben, sier brannmester Narvesen.

- En villstyring

Hunden, som forøvrig heter Snorre, skal ifølge eier Silje Husemoen etter forholdene ha det greit dagen derpå.

- Men han er helt slått ut og tar det helt med ro i dag, forteller matmor som har vært over hos naboen på Fjordvangen med både vin og blomster.

Hun er svært takknemmlig over at brannvesenet rykket ut og reddet Snorre som fyller to år nå i mars.

- Navnet Snorre betyr villstyring, og det navnet passer han bra. Han er veldig snill, men en skikkelig villstyring og han elsker å dra på eventyr alene. Jeg håper natten har gitt han en lærerpenge, slik at han tenker seg om to ganger før han han vurderer å stikke av igjen, smiler Husemoen.

Snorre forsvant fra sitt hjem på Fjordvangen ved 22-tiden lørdag kveld og var trygt hjemme igjen ved 02:30-tiden.

Kråke i tre

Det er ikke første gang Narvesen og Nesodden brannvesen er ute på redningsaksjoner med dyr i hovedrollen.

– Det er stadig vekk noen katter i trær og sånn. Og jeg har til og med vært med på å redde en kråke ned fra et tre, ler Narvesen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags