Markus Røgeberg Jacobsen (9) og Alvilde Kaspara Remme (10) og Aurora Winge (10) er blant forskerspirene som denne uken deltar på den spennende sommerskolen på Berger i regi av Forskerfabrikken. 

Forskerfabrikken arbeider for at flere barn og unge skal bli interessert i realfag.

– Dette er skikkelig gøy. Vi både leker og lærer samtidig, forteller Alvilde og Aurora.

Tirsdag var jentene i gang med et forsøk der de blandet lunket vann, gjær, hydrogenperoksid (H202), såpe og konditorfarge. Resultatet ble den en morom og fargerik reaksjon.

Artikkelen fortsetter under bildet

Vulkan

Denne uken skal barna undersøke eldgamle fossiler, vakre krystaller og spennende mineraler.De skal også lage heftige vulkanutbrudd og forske på morsomme kjemiske reaksjoner. For kan man egentlig få vann til å eksplodere? Og hva er oppskriften på en metamorf karamell? Det vet forskerspirene på Berger svaret på når denne uken er omme.

Ole Martin Borge og Anna Bergan Dahl er kursledere under sommerskolen på Berger denne uken. Sistnevnte er nesodding bosatt i Trondheim, og har akkurat fullført sitt andre år på bioteknologi-studiet. Hun stortrives som kursleder.

– Det er helt fantastisk å se engasjementet til barna, smiler Anna.

Ny runde i august

I august går Forskerfabrikken i gang igjen med nok en uke ved Tangenåsen ungdomsskole. Uken i august er allerede fylt opp med forventningsfulle forskerspirer.