Kjent seriesvindler dukket opp på Nesodden

Miriam Steen/Marie Madeleine Larsen/Inger Marie Nerby slik hun så ut rundt 2009. På Nesodden denne uka har hun brukt ei svart lue.

Miriam Steen/Marie Madeleine Larsen/Inger Marie Nerby slik hun så ut rundt 2009. På Nesodden denne uka har hun brukt ei svart lue. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag kveld skjønte en nesoddkvinne, som ikke ønsker å stå fram i Amta, at den hyggelige damen hun hadde huset i en uke var en notorisk bedrager.

DEL

Ble hentet av politiet onsdag kveldDa hadde gjesten rukket å bo gratis i en uke. Hun er også anmeldt for å ha stjålet innholdet av et pengeskrin i huset.

– Jeg håper bare ikke hun har svindlet noe mer da hun lånte datamaskinen min, sier vertinnen som av og til leier ut via Airbnb. Det var for en uke siden at hun fikk spørsmål om et rom fra en ukjent kvinne som hadde fått henne anbefalt.

– Hun ringte fra Vinterbro via en lånt telefon og presenterte seg som Miriam Steen, forteller nesoddkvinnen.

– Samme dag kom hun og betalte umiddelbart de fire hundre kronene rommet koster før hun la seg til å sove. Damen ga et veldig tillitvekkende inntrykk, forklarte at hun hadde hatt en veldig tøff dag og var kreftsyk.

Dagen etter kom hun inn til vertinnen på kontoret og takket for seg. Hun lurte på busstider og hadde en hyggelig prat med sin vertinne. Det kom fram at kreften var svært alvorlig, at hun nylig hadde flyttet fra en voldelig og alkoholisert ektemann i Danmark som hun hadde fire sønner med. Advokaten hun brukte hadde tatt pengene hennes, men hun hadde nå skaffet en ny advokat som skulle hjelpe med å få dem tilbake.

Fikk bo lengre

– Det hele var en vanskelig historie, som hun ikke ville gå nærmere inn på, men det endte med at jeg tilbød henne å bo litt til hos meg.

«Miriam Steen» fortsatte å gjøre et hyggelig inntrykk, hun hjalp til, lagde vafler og serverte til og med te på senga da vertinnen ble syk. Men det var noe som ikke stemte.

– Hun gikk med en svart lue på hodet som om hun gikk på cellegift, men jeg så hun hadde hår under. Hun sa at hun ikke hadde penger til å kjøpe medisiner og at hun hadde sovet i en stol på Gardermoen. Hva med de fire sønnene og svigerdøtrene, hvorfor hjalp ikke de henne? Hun sa de ikke hadde plass, men i en slik situasjon har man plass uansett. Jeg fikk det ikke til å stemme.

Etter noen dager sa «Miriam Steen» at hun ønsket å gi vertinnen et stort pengebeløp fordi hun nå hadde fått forskudd på en stor arv.

– Jeg sa at jeg ikke ville ta imot penger fra henne. Så sjekket jeg pengeskrinet og så at det manglet over tre tusen kroner. Da gikk jeg inn på loggen på datamaskinen min – ettersom hun hadde lånt den til å sjekke mailen. Jeg begynte å google og fant snart ut hvem hun egentlig var: Marie Madeleine Larsen.

Hun ringte politiet som sendte en patrulje, og i titida onsdag kveld ble Marie Madeleine Larsen hentet av politiet.

Bortvist fra Nesodden

– Vi noterte personalia og bortviste henne fra Nesodden, forteller politioverbetjent Morten Skjøld Granerud.

Torsdag anmeldte den fornærmete nesoddkvinnen forholdet.

– Dette er foreløpig eneste melding vi har på den mistenkte i vår regionen. Vi ser jo at hun har en omfattende historie fra andre områder, sier Granerud som nå oppfordrer folk til å være skeptiske til å ta fremmede inn i huset, innenfor rimelighetens grenser.

Det finnes en egen wikipedia-side om kvinnen, under navnet Marie Madeleine Larsen. Der opplyses det at hun er født som Inger Marie Nerby, men opererer med en lang rekke navn. Gjennom tjue år er hun dømt for en rekke tilfeller av tyveri, bedrageri og ærekrenkelser, av personer i Norge og Sverige, har sonet mange år i fengsel og fått psykiatrisk behandling under tilsyn av Kriminalomsorgen. Hun skal også ha lurt menn til både utroskap og ekteskap og er blitt utvist både fra Sverige og Danmark.

Hun er 59 år og snakker bokmål, men er opprinnelig fra Toten. På Nesodden denne uka har hun hatt svart lue, en dressjakke i tweed og hvite joggesko.

– Hun lurer folk trill rundt. Jeg vil ikke stå fram, men vil gjerne advare folk, sier den fornærmete nesoddingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags