Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det trangere for alle i restavfallet

Artikkelen er over 3 år gammel

Om få uker skal innbyggere på Nesodden og i Frogn over på ny renovasjonsløsning.

Follo Ren innfører fra september-måned blant annet kildesortering av matavfall. Det betyr at matavfallet skal sorteres ut i en egen grønn pose. Posen skal deretter legges i restavfallsbeholderen. Follo Ren opplyser at alle vil få tilbud om en egen kurv til matavfall.

Nytt fra september blir det også at plastemballasjen skal kastes sammen med restavfallet, og ikke i egen pose.  Det kan for mange derfor bli litt trangere i restavfallsdunken. Bakgrunnen for dette er at restavfallet nå skal sorteres ved et moderne sentralsorteringsanlegg på Skedsmo. Gjennom sentralsortering får man ut 35-50% mer plastemballasje til materialgjenvinning enn ved kildesortering, ifølge Follo Ren.

Follo Ren har i lengre tid jobbet med å få på plass en mer bærekraftig renovasjonsløsning. Målet er å få på plass en løsning der mer av ressursene i avfallet brukes igjen.

Fra 1. september begynner utleveringen av en «startpakke». Utleveringen vil foregå igjennom hele september måned. Startpakken vil inneholde 1 stk matavfallskurv, 2 ruller med grønne poser og informasjon om den nye løsningen.

Les også

Follo Rens returpunkt på Skoklefall blir nå flyttet

 

Kommentarer til denne saken