Stor glede over bilgave til Håkontoppen

STOLTE LEDERE FOR BILEN: Til venstre avdelingsleder Gry T. Gjefle og virksomhetsleder Linda Kjøniksen

STOLTE LEDERE FOR BILEN: Til venstre avdelingsleder Gry T. Gjefle og virksomhetsleder Linda Kjøniksen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I samarbeid med Lions har elever og lærere ved bilskade, karosseri og lakkering på Ås videregående skole sørget for en langt mer mobil hverdag på Håkontoppen.

DEL

En egen bil som kan disponeres av beboerne har lenge vært et stort ønske på Håkontoppen på Nesodden. Nå har drømmen gått i oppfyllelse, og den grønne Mercedes Vitoen med gullfelger og gullstriper er allerede ute og ruller.

Overskudd

Det er mange som har hatt en finger med i spillet:

- Vi har tett kontakt med Haukåsen omsorgsbolig i Drøbak. De har tidligere fått en bil av Lions, og vi tok en telefon for å høre hvordan de hadde fått det til. De satte oss i kontakt med en lærer på Ås, og det var han som satte igang ballen, forteller avdelingsleder for Hjertebakken og Håkontoppen, Gry Tjernshaugen Gjefle til Amta.

Ifølge sekretær i Lions Club Nesodden, Tom Alkanger, hadde Lions bestemt seg for å gå inn på et nytt bilprosjekt.

- Håkontoppen hadde allerede spurt om de kunne være kandidat, så vi kastet oss over det.

I tillegg til å bruke overskuddet fra Festaften for funksjonshemmede i 2015, et årlig arrangement i regi av alle folloklubbene, valgte Nesodden Lions å ta halvparten av regningen.

Ved siden av prisen for selve bilen, er det investert i deler, omlakkering, osv. Flere små bedrifter har bidratt på forskjellig vis. Mekonomen Ski sa umiddelbart ja til samarbeid, og fulgte opp med slitedeler til det mekaniske. Eriks Bildemontering har skaffet brukte deler, Åskrysset Auto har gått over bilen, så den er godkjent på EU-kontroll, og Proshop på Nesodden ville stille med foliering av bilen og ta for seg relevante kompetansemål innenfor dette for elevene på bilskade, karosseri og lakkering.

- Men heltene her er jo elevene og læreren som har gjennomført prosjektet, sier han.

Elevene har gjort alt fra utskfting av deler til omlakkering.

LES OGSÅ: Suksess tross øsende regnvær hele dagen

- En glede

Tor-Gunnar Karterud er både avdelingsleder Teknikk og industriell produksjon på Ås videregående, og medlem i Lions i Ski. Han har blant annet sørget for å få gode avtaler og hyggelige priser fra de ulike leverandørene. Han forteller at det er kontaktlærer for bilskade, karosseri og lakkering, Espen Enerhaugen, som i første omgang så behovet for å gjøre det lettere for beboere ved omsorgsboliger til å komme seg rundt, og samtidig involvere elevene i et samfunnsnyttig prosjekt. Fra før av har dette resultert i to biler, den ene i samarbeid med Røde Kors i Frogn, den andre stod skolen for selv.

- Den siste gangen annonserte vi ut at dersom noen hadde et godt forslag, kunne de komme med det til oss, sier Karterud.

OVERREKKELSE: Lions Nesodden gir nøklene til avdelingsleder Gry T. Gjefle

OVERREKKELSE: Lions Nesodden gir nøklene til avdelingsleder Gry T. Gjefle Foto:

Han sier at Enerhaugen i perioden etter eksamen og før skoleslutt prøver å samle elevene rundt relevante kompetansemål i faget og organisert i dugnadsprosjekter som kan glede andre.

- Det er en glede for oss at vi kan være med og bidra til at noen får mulighet til å komme seg ut og ha det hyggelig. Espen er en gutt med et godt hjerte, og han får elevene med seg på gode tanker. Det er veldig mye verdt. Elevene er veldig lette å få med på dette. Ofte er det sånn at elever dabber litt av etter eksamen, men hos Espen er det nesten motsatt, der girer de opp, sier han.

Vinn-vinn

Gry Gjefle setter stor pris på den positive "dette skal vi ordne"- holdningen fra skolen, og er takknemlig for at de hele veien har møtt på de riktige folkene som har sørget for at prosjektet ble en realitet.

GRØNT OG GULL: Bilen ble overrakt av Cato Zahl-Pedersen under Lions Club Nesodden sitt 50 års-jubileum.

GRØNT OG GULL: Bilen ble overrakt av Cato Zahl-Pedersen under Lions Club Nesodden sitt 50 års-jubileum. Foto:

- Det er jo egentlig et vinn-vinn prosjekt. Elevene har et prosjekt å jobbe på, og vi sitter igjen med en bil vi kan bruke til ulike ting.

Hun er strålende fornøyd med resultatet.

- Det er helt fantastisk, bilen ser helt strøken ut. Den er ikke ny, men går som en kule. I tillegg får vi en sjekk på bilen vår og høst, vinterdekk og så videre av Ås videregående. Det er fantastisk bra.

Bilen har syv seter, det er enkelt å komme seg inn og ut, og dersom det noen gang skulle bli et behov, er det også mulig å ettermontere heis for rullestol.

- Vi begynte å jobbe med dette høsten 2014, og beboerne har gledet seg veldig, sier Gjefle, som forteller at bilen vil brukes til alt fra legebesøk, konserter og utstillinger til lenger turer.

Gaven ble overrakt under feiringen av Lions Club Nesoddens 50 års-jubileum lørdag 30. april.

Nesodden kommunes driftsleder for verksted og vedlikehold, Jan-Roger Gilberg, var positiv da Karterud kontaktet han før registrering av bilen, og Karterud er sikker på å få til et hyggelig samarbeid framover.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags