Nesoddingen Sofie Frøysaa jubler over at #metoo-varslere kåres til «årets person»

Jubler: Komiker og nesodding Sofie Frøysaa er fornøyd med at #metoo-varslere sammen er kåret til "årets person". Foto: Privat

Jubler: Komiker og nesodding Sofie Frøysaa er fornøyd med at #metoo-varslere sammen er kåret til "årets person". Foto: Privat

DEL

Nylig ble det kjent at #metoo-varslere er kåret til «årets person» av det amerikanske tidsskriftet Time.

Times- redaktør Edward Felsenthal sier til New York Times at den mye omtalte kampanjen er den raskest utfoldende sosiale forandringen man har sett på tiår.

Flere norske kvinner jubler over kåringen, blant dem komiker og nesodding Sofie Frøysaa.

– Det er helt fantastisk at Metoo-varslere er årets person. Det viser hvor stor og viktig denne bevegelsen er, sier Sofie til VG. 

Hun har selv stått fram med sin overgrepshistorie og holdt appell under #metoo-markeringen foran Stortinget i oktober.

Ambisiøs og deprimert

Sofie har ikke bare har funnet sin plass blant den norske humoreliten de siste årene- hun har også blitt en viktig stemme i samfunnsdebatten.

Amta har tidligere omtalt den morsomme og engasjerte unge damen som på forskjellige humorscener de siste årene har levert historier om sin lesbiske mor og sin egen Tourettessyndrom. Blant annet i showet «Ambisiøs og deprimert».

– På høy tid

Sofies engasjement startet allerede i tenårene på Nesodden, hun mener at #metoo-kampanjen ikke kom et sekund for sent.

– Det var på høy tid å bryte stillheten, og jeg tror grunnen til at det har blitt så stort er mobilisering, felles forståelse, samhold og smitteeffekten: Når én sier ifra, er det lettere for andre å si ifra også. Når man deler noe blir det mindre farlig – da fjernes skammen og plasseres der det hører hjemme, sier Sofie til VG.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags