Her er skypumpen på vei inn mot Bunnefjorden

Artikkelen er over 4 år gammel

Se video av skypumpa i bildet til høyre.

DEL

Det er ikke helt vanlig at man ser skypumper i Norge. Faktisk pleier man ikke se de mer enn 1-5 ganger i løpet av en sommer.

Men i 11-tiden ble denne skypumpen sett på vei innover mot Bunnefjorden.

Et kraftig regnvær skyller lørdag formiddag innover Østlandet og det er oversvømmelser på flere veier i Oslo, Asker og Bærum.

I Drøbak er regnværet varierende i styrke, men flere ganger har det styrtregnet. Det har blant annet ført til at brannvesenet har måttet bistå ved en vannlekkasje på Nedre Utsiktsvei.

Og været har altså også ført med seg en skypumpe over Oslofjorden.

Amta har fått bildet fra en leser, som forteller at skypumpen holdt på i cirka 6-7 minutter.

- Det er ikke helt vanlig å se skypumper i Norge, men av og til kan de oppstå i situasjoner med veldig ustabil luft. Det er en slags tornado, men når de oppstår over vann kaller vi dem skypumper, sa Arild Mentzoni, statsmeteorolog til yr.no om en skypumpe som ble sett for et par år siden.

– Er forholdene gunstige klarer de å eksistere i korte perioder. Ofte kan man følge skypumper eller slike virvelvinder en lengre strekning over sjøen, så det er tilfeldigheter i værsituasjonen som gjør at de dør ut, forklarte meteorologen.

Han sa videre at båter bør holde seg langt unna skympumper.

– Når skypumpene treffer sjøen blir det en kraftig vannsprut som står omkring. Det er selvsagt skummelt hvis man havner i en slik situasjon med en båt, men da skal man være veldig uheldig også, sa Mentzoni.

I 12-tiden lørdag er flere veier inn mot Oslo stengt, som følge av det kraftige regnværet. Politiets oppfordring er klar:

- Kjør veldig forsiktig!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken