Edison (5) ble borte i Bunnebakkene – Vi har et håp om at han følger kysten hjem til Oksval

Edison

Edison

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Nesoddtangen/Nordre Frogn: Det var fredag den 22. desember at katten Edison fra Nedre Movei mellom Oksval og Nesoddtangen ved et uhell klarte å komme seg ut av eierens bil i den nederste svingen i Bunnebakkene.

SISTE: Edison ble reddet i siste øyeblikk

– Eierne var på vei til hytta, men måtte stoppe i bakkene fordi Edison var uvel. Da klarte han å komme seg ut av bilen og forsvant, forteller Sofie Mellegård- som er sentral i leteaksjonen etter Edison.

Mellegård har lang fartstid når det gjelder både å hjelpe eierløse katter eller lete etter katter som har eier men som har kommet på avveie. Hun er en av de lokale hjelperne for Nesoddkatten men trår også inn og hjelper andre dyrevernsorganisasjoner når det trengs.

Stor katterase

Det er Kjersti Hansen Krogstad som eier Edison. Han er seks kilo tung Main Coon, en av de største katterasene, og kan ligne på en liten gaupe. Han har lang pels, spisse ører og er lysegrå og hvit. Han fylte nylig fem år og ikke veldig sosial med fremmede folk.

– I utgangspunktet kan han gått i alle retninger. Men vi har et lite håp om at han følger kysten i retning Oksval, sier Mellegård.

Hun forteller at eldre hannkatter har bedre forutsetninger for å finne hjem da de ofte utvikler en god sans for hvilken retning de skal gå i for å komme hjem.

Det er nå utlyst en stor dusør for den som finner Edison. 

– Det kan derfor være lønnsomt å ha øyne åpne og se etter Edison i nærområde, sier Mellegård som oppfordrer alle som kan ha sett noe om å ta bilde og ta kontakt med henne eller eier Kjersti Hansen Krogstad.

Engasjementet rundt forsvinningen av Edison er stor. På Facebook er etterlysningen delt over 100 ganger.

– Vi har et mål om å få han inn før kulden kommer på lørdag, sier Mellegård.

Haiket til hovedstaden

At det er håp for Edison er katten Tarzan, som forsvant fra Varden før jul, et bevis på. Mellegård forteller at Tarzan ble meldt savnet på Nesodden i starten av desember, og ble noe overraskende funnet i sentrale strøk i Oslo lille julaften.

Vedkommende som fant Tarzan la ut annonse på Dyrebar og på den måten ble han funnet.

  – Man antar at Tarzan har kommet seg inn i en av bilene som tilhører håndverkerne på byggeplassen i nærheten og «haiket» inn mot hovedstaden, sier Mellegård før hun fortsetter:

 – Det at katter blir med i biler skjer nok oftere enn det vi tror. Det er derfor ekstra viktig å chippe kattene sine slik at man har større sjanse for å få igjen sin pus.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tarzan

Tarzan

Nå kommer kulda

Mellegård oppfordrer alle til å være ekstra oppmerksom på katter som går ute, spesielt nå på vinterstid og i kommende uke når det er meldt ned i -15 grader om natten.

– Katter tåler ikke å være ute i kulden, som mange av oss tror. Det er mange eksempler på katter som har fått frostskader på både poter og ører og som kommer inn til veterinæren med stygge åpne sår som forårsaker både lidelse for katten og er kostbare å behandle. Det er derfor bedre å melde fra en gang for mye enn for lite dersom man mistenker at en katt er på avveie, avslutter Mellegård.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags