Nesodding lager nettsted for å hjelpe bestemoren din med plenklippen

Jakob Spieler Palmers, Amalie Egeberg, Erik Sandsmark og Henrik Løken Wille utgjør teamet bak Helping Hands. Nå er de i Boston for å lære entreprenørskap av amerikanerne.

Jakob Spieler Palmers, Amalie Egeberg, Erik Sandsmark og Henrik Løken Wille utgjør teamet bak Helping Hands. Nå er de i Boston for å lære entreprenørskap av amerikanerne.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

En nyoppstartet tjeneste for kjøp og salg av småjobber har begynt å spre seg på Nesodden. Siden nettsiden «Helping Hands» ble lansert for to uker siden har over 200 personer registrert seg, og flere jobber ligger ute. Hovedpersonen bak er en ung mann fra Nesodden. Og ideen hans startet nettopp her.

– I oppveksten min på Nesodden brukte jeg å gjøre småjobber for bestemor. Vennene min var misunnelige, og lurte på hvor jeg fant slike småjobber, sier Spieler Palmers.

Tester på Nesodden

Det burde finnes en enkel måte å kople sammen ungdommer med folk som trenger litt hjelp, tenkte han. Slik ble frøet til den nye gründerspiren sådd. Etter et møte med noen av medstudentene på masterstudiet i entreprenørskap i Trondheim, og et halvt år med intens jobbing, er nettstedet «Helping Hands» ute for testing hos publikum. Palmers vendte seg mot Nesodden i testfasen.

– Jeg så i Amta at arrangørene i Oscarsborg Akustiske trengte frivillige, og kontaktet dem for å spørre om de kunne tenke seg å bruke vår tjeneste, sier Palmers.

Det ble vellykket, forteller Nyaling Saidy Kiil fra Akustiske, som har hyret flere frivillige gjennom tjenesten. Enkelte andre privatpersoner har også lagt ut oppdrag, blant annet er det en som skal ha hjelp til å male en vegg. Men foreløpig er det flest ungdommer som har meldt seg inn, og som ønsker jobber.

Store ambisjoner

Palmers og teamet hans har store planer.

– Det langsiktige målet er å etablere oss i det europeiske markedet, sier gründeren, som også ønsker å gjøre det enklere for folk å velge hvitt arbeid.

– Jeg vet at det er langt dit, men drømmen er at du skal kunne trykke på en knapp, og så har du sendt inn alt til Skatteetaten, sier han.

For å få de store ambisjonene i havn har Palmers og teamet hans, Amalie Egeberg, Erik Sandsmark, Henrik Løken Wille, reist til Boston, USA i sommer for å lære og markedsføre seg selv. Når Amta snakker med dem har de nettopp fått vite at de går videre til semifinalen i en stor entreprenørkonkurranse.

- Vi går på alle mulige tilstelninger og møter vi kan. Det er en helt annen delingskultur her, og folk er villige til å hjelpe, sier Palmers.

Tilbakemeldingene som han og teamet får fra nesoddingene i testfasen skal brukes for å optimalisere designen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags