Det var fullt liv på Tangen brygge søndag da dugnaden som har fått navnet «Fra dødsfeller til husly» gikk av stabelen. Dette er Marinreparatørene og Indre Oslofjord undervannsklubbs store «hummeritære» dugnad for Nesoddenhummeren. (Se video nederst i saken)
 

Les mer: 20 nye "boliger" ved Nesoddtangen brygge

18 fritidsdykkere og en stab av hjelpere på land og i båter var til stede, når et 10 mål stort område ble ryddet for spøkelsesteiner og fiskesnører, og 20 spesialproduserte hummerboliger ble satt på plass. Som seg hør og bør når nye boligfelt skal innvies var Ordfører Nina Sandberg tilstede, og bisto nedsenkingen av det første hummerhuset.

- Dette er et fantastisk tiltak som tar opp  veldig mye av det jeg som ordfører i kystkommunen Nesodden er opptatt av; marinforsøpling, tiltak og forvaltning av marint liv og miljø,  sier ordfører Sandberg, og fortsetter:

- Og her demonstreres hvordan det også globalt må jobbes i felleskap; organisasjoner, myndigheter og næringsliv som tar et krafttak sammen. All ære til samarbeidende parter som mobiliserte til felles innsats til beste for en renere fjord og for en trygging av hummerbestanden.  Sammen skaper vi det gode livet- også i havrommet.

Signalenredaktør og hummerentusiast Tore Henning Larsen var en av aksjonens viktigste støttespillere, og roser initiativet:

- Dette er jo et tiltak vi bare må støtte opp om. Jeg fryder meg over tanken over at rett under meg her kommer det til å myldre av stor hummer som får lov å bli pensjonister uten å fanges. Og i mellomtiden sørge for at hele hummerebestanden i indre del av fjorden får tilvekst. Det er så spennende at jeg vurderer å ta dykkesertifikat for å kunne følge utviklingen, sier en oppglødd Larsen.

.

Les mer: Dette bildet kan ha medvirket til fredning av hummeren