Gå til sidens hovedinnhold

Nesodden FrP vil at private og offentlige barnehager skal få like mye tilskudd

Artikkelen er over 5 år gammel

Under barnehagedebatten på Grenderen utfordret Gry Brusevold de politiske partiene til å besøke barnehagen for å få mer informasjon om driften av en privat barnehage.

– Fremskrittspartiet var de eneste som tok utfordringen. Det var utrolig hyggelig å besøke Salamanderskogen barnehage, og det er viktig for oss å få mer informasjon om de utfordringene en privat barnehage har. De ser vi ikke når vi sitter på kontorene våre, så det var veldig lærerikt, sier FrPs Nils Arne Haldorsen.

Får mindre

Hovedtema under besøket var tilskudd til private barnehager sammenlignet med kommunale barnehager.

– Jeg fikk blant annet vite at Salamanderskogen barnehage ville kunnet opprettet en ny halvdagsstilling hvis de hadde fått det samme tilskuddet som en kommunal barnehage. Det ville avlastet mye, sier Haldorsen.

Gry Brusevold påpekte at flere private barnehager må betale eiendomsskatt i tillegg til at de kun får 98 prosent av tilskuddet som kommunale barnehager får.

– Likevel scorer de private barnehagene høyere enn de kommunale i en test utført av Difi, påpekte FrPs Hans Birger Nielsen under møtet.

Vil gi like vilkår

Haldorsen mener at det er på høy tid at alle barnehagene får de samme tilskuddene, enten de er kommunale eller private.

– Jeg skjønner ikke hvorfor private barnehager skal få mindre tilskudd. Noen av argumentene mot er at de skor seg og tjener godt på driften, men etter min erfaring er ikke det tilfellet med de private barnehagene her på Nesodden. De opererer med de samme satsene som de kommunale barnehagene, sier Haldorsen.

Han syns det var interessant at barnehagen hadde bedrifthelsetjeneste før de kommunale barnehagene, og at den er en IA-bedrift.

– Mitt inntrykk er at Salamanderskogen barnehage og de andre private barnehagene er veldig godt drevet, sier Haldorsen.

– Jeg håper andre virksomheter og organisasjoner vil invitere oss. Dette er noe vi må gjøre mer av, sier Haldorsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.