Eivind er pilot i Mission Aviation Fellowship (MAF) som flyr bistand med 140 småfly der det er vanskelig eller farlig å komme seg frem på bakken. MAF flyr hjelpearbeidere, medisinsk personell og utstyr til folk, og de flyr ambulanseoppdrag i områder der folk har mange dagers reise til sykehus.

Piloten Eivind Lindtjørn er stasjonert i Uganda, og flyr jevnlig til de omkringliggende landene som er rammet av tørke og alvorlige konflikter.

– Jeg opplever at jeg har en fantastisk spennende og givende jobb, forteller Eivind. For meg handler det om å vise Guds kjærlighet i ord og handling til mennesker i konflikt og nød i noen av verdens mest sårbare områder.

Styreleder i MAF, nesoddingen Dag Kjetil Øyna, forteller at dette er et fantastisk givende arbeid:

- MAF Norge rekrutterer og sender ut personell, og vi samler inn penger slik at vi kan hjelpe mennesker som ikke har mulighet til å betale for flyvningene.

Uganda

Eivind bor nå sammen med kona Nadia og deres to barn på en av MAFs baser i Uganda. Nå føler de seg trygge, men slik vare det ikke i juli 2016.  Da ble familien stående midt mellom rivaliserende grupper i et krigsherjet Sør-Sudan.

- Da var vi veldig redde for folkene våre i Sør-Sudan, forteller Dag Kjetil Øyna. Vi satt hjemme og fikk hele tiden meldingene om uroen.

- 8. juli i fjor brøt det ut harde kamper i Juba hvor vi bodde, forteller Eivind. De neste dagene var byen preget av lyden av skyting, artilleri og angrepshelikoptre.

 

Alle ved MAF-basen, og en rekke andre hjelpearbeidere i Juba ble evakuert med MAF flyene, bortsett fra Eivind og fire andre MAF-personell som ble igjen for å holde i gang essensielle funksjoner og omsider stenge ned på en forsvarlig måte. Etter noen dramatiske dager landet Eivind i Nairobi.

– Jeg husker den enorme lettelsen det var å være sammen med Nadia og jentene igjen, forteller Eivind. Det hadde vært noen nervepirrende døgn for oss og familiene.

– Konflikten er en tragedie for Sør-Sudan, et folk som allerede har gått gjennom så mye lidelser, sier han.

Konfliktfylte områder

22. november besøker Eivind Skoklefall på Nesodden, og forteller og viser videoer om det viktige arbeidet i et av verdens mest konfliktfylte områder.

- MAF flyr for livet, avslutter Øyna – hør om det i Skoklefall kirke.