– Vil du byttelåne med et hus i Toscana et år?

Livia (8) fra Italia skal "bli norsk" på Tangenåsen skole

DEL

Livia (8) bor i Toscana. Hun er halvt norsk, og til høsten skal hun begynne på Tangenåsen barneskole.

– Livia, mitt barnebarn, er halvt italiensk, forteller Tage Stabell-Kulø.
– Hun er dermed også halvt norsk. Jeg mener at det ikke holder å bare være halvt norsk, da må man også bli litt norsk. Det inkluderer å være ute når det regner, fryse på fingrene og ha med matpakke. Livia har vært i norsk barnehage tre ganger og nå skal hun gå et år Tangenåsen skole, for å bli litt mer norsk.

Tage gikk selv på Tangenåsen skole fra 1970 til 1979.
– Jeg tenkte at det kanskje er gøy for henne å gå på samme skole som morfar! Nå har vi lagt ut annonse på Finn.no for å se om vi kan leie et sted i nærheten av skolen fra denne sommeren og et år fremover. At det er gangavstand er viktig, for i Italia blir barna kjørt til skolen. Jeg må innrømme at dette er litt mitt prosjekt, ler Tage som i Italia driver med utleie av ferieboliger.

Tage og kona bor begge fast i Italia og er ikke fremmede for at det også er mulig å byttelåne villaen i Toscana mot bosted på Nesodden.
– Hvis det er noen som vil ha et år med sitrontrær i hagen, er det bare å ta kontakt, oppfordrer morfar.

Livia (8) på fanget til mormor.

Livia (8) på fanget til mormor.

– Livia er veldig spent. Norsk skole og en helt ny klasse. At skolen også har store uteområder, er heller ikke noe som er vanlig i Italia. Det er mange ting vi tar for gitt som nordmenn. Slik som at vi går ut uavhengig av hva slags vær det er. Opplagt for oss, men langt fra opplagt for italienske barn.

Det er ikke bestemt om Livia skal begynne i tredje eller fjerde klasse. Men at en klasse ved Tangenåsen får en italiensk medelev er sikkert.
– Skolekontoret har vært veldig velvillige, de har ordnet alt som skal til for at vi kan gjennomføre dette. Dette vil bli en berikelse for begge parter. Vi gleder oss masse til et år på Nesodden, avslutter Tage.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags