Christine Koht (52) ble årets forbilde

FIKK PRIS: I januar ble det kjent at Christine Koht har en sjelden form for føflekkreft. Hun har siden vært åpen om sykdommen. For dette fikk hun prisen for årets forbilde.. (Arkivfoto: Anne Charlotte Schjøll)

FIKK PRIS: I januar ble det kjent at Christine Koht har en sjelden form for føflekkreft. Hun har siden vært åpen om sykdommen. For dette fikk hun prisen for årets forbilde.. (Arkivfoto: Anne Charlotte Schjøll) Foto:

Av

Ble hedret under Se og Hørs kjendisgalla søndag kveld.

DEL

Kjendisgallaen ble holdt i festsalen på Gamle Logen i Oslo, og det ble totalt delt ut åtte priser under den stjernespekkede prisutdelingen, ledet av Ingeborg Heldal og Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

Tønsberg-bosatte Christine Koht (52) fikk prisen for årets forbilde.

Latter og gråt

I januar ble det kjent at Koht har en sjelden form for føflekkreft. Hun har siden vært åpen om sykdommen i podkasten «Koht vil leve» og i sin faste avisspalte i Aftenpostens A-magasinet. For dette fikk hun prisen for årets forbilde, utdelt av Leo Ajkic.

Koht ble for to uker siden utskrevet fra Rikshospitalet for rehabilitering på Sunnaas sykehus på Nesodden, og fikk ikke vært til stede under utdelingen.

– Tusen takk, det er så rørende. Det er det som skjer når man er syk, at man er så lettrørt. Nå lo vi i stad, også begynner vi å gråte. Men jeg må bare si tusen takk, fordi jeg får lov til å vinne denne prisen. Og det føler jeg at jeg kan dele med hele Norge, sier Koht til Se og Hør fra rommet sitt på sykehuset.

Moren Kirsten Koht (75) tok imot prisen på vegne av datteren, og var tydelig rørt over hederen.

– Jeg synes det er helt fantastisk, utrolig. Hun har ligget i en sykeseng i elleve måneder, og så får hun en sånn pris – det er rørende, det er til å gråte av. Hun har ligget i sykesengen og klart å markere seg, å ha en stemme. Jeg er rørt og stolt, sier hun til VG.

Kirsten Koht sammen med Jeanette Koht under kjendisgallaen på Gamle Logen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kirsten Koht sammen med Jeanette Koht under kjendisgallaen på Gamle Logen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Amta har de siste ukene skrevet flere historier om Koht sitt opphold på Sunnaas. Det kan du lese mer om her:

Charter-Svein

Vi kjenner blant annet Koht fra TV-skjermen og programmer som «Koht i familien», «Koht og kidsa» og «Jan Johansen: Jakten på den norske mannen».

Æresprisen under søndagens utdeling ble delt mellom Stoltenberg og Finn Skårderud, som fikk prisen for sitt arbeid med Villa Sult – et institutt for spiseforstyrrelser.

Stoltenberg er et kjent fjes på norsk fjernsyn, og er kanskje best kjent for sine mange roller i humorserien «Borettslaget»på NRK.

Videre ble Charter-Svein kåret til årets kjendis, Dag Erik Pedersen fikk prisen for årets TV-navn og Solveig Kloppen ble årets kvinne. Pia Tjelta og Carsten Warholm ble kåret til årets beste kledde kvinne og mann.

Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand ble kåret til årets influenser, som er en pris stemt fram av leserne av ukebladet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags