Femten kunstnere fra Nesoddparken har for tiden en auksjon på nettstedet Blomqvist.no. Alt fra tid i musikkstudio, gulvur, fotokurs, skulpturer og grafiske arbeider selges høystbydende til inntekt for årets TV-aksjon.

Meldingen Randi sendte de andre på Nesoddparken traff tydeligvis: «Er en auksjon på huset av husets varer og tjenester en brukbar idé? Det skal godt gjøres å klemme en krone ut av meg sånn generelt, men jeg vil gjerne kunne bidra og da er det «enklere» å donere til en auksjon. Og så at sluttsummen overføres tv-aksjonen med hilsen Nesoddparken?»
– Responsen fra dem som leier her på Nesoddparken var utelukkende positiv, forteller Randi Elmenhorst som selv har donert et gulvur av harpiks og glassfiber.

Kafé på søndag

Når aksjonen går av stabelen søndag vil Nesoddparkens kafé holde åpent og inntektene derfra vil også tilfalle tv-aksjonen som i år går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Det som auksjoneres bort kan også beskues når kaféen er åpen søndag.
– Bankforbindelsen min var nok ikke helt enig at det var lurt av meg å gi bort kunsten min. Samlet sett nærmer jo summen av det vi gir bort en årslønn for en kunstner, spøker hun.

Trenger bøssebærere

– Nesodden har vært en de beste i klassen, hva TV-aksjonen angår. For å opprettholde det gode ryktet trenger vi flere bøssebærer, oppfordrer lederen av Nesodden Frivilligsentral Hege J. Emilsen.
– Meld dere på via nettsiden til aksjonen eller ring 02025.
– Vi trenger flere bøssebærer i Frogn også. Til nå har 95 meldt seg, men vi trenger til sammen 130, oppfordrer Morten Remy Eriksen fra Frogn kommune.
Frogn kommune gir forøvrig en krone per innbygger 15 810,-. Nesodden kommunes formannskap bestemte at de skal bidra med 20 000,- kroner.

 

Dette kan du by på fra Nesoddparken:

Ingrid Ousland, grafisk trykk
Solveig Grande, gavekort fotokurs
Hannah Olwer, silketrykk
Otto Akos Meijer, maleri
Ida Marie Simers, ateliebesøk og fritt valg av arbeide
Hedvig Lien Rytter, håndtegnet pennetegning
Berit Blindheim, fingerring
Randi Elmenhorst, gulvur
Iben Sandemos, grafisk trykk
Ruta Pakarklyte, keramisk skulptur
Kari Noreger, trefigur
Trine Johnsen, fingerring
Cathrine Hagen, strikkete dukker
Tone Lileng, puter med eget trykk
Bjørn Wiggo Storbråten, studiotid 

TV-aksjonen

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.
Se bilder av noen av dem som gikk som bøssebærere i fjor:

Bildeserie

Gikk for en flyktning til To gård