Tirsdag ettermiddag var det klart for årets næringslivsringedugnad i forbindelse med TV-aksjonen hos Nesodden Frivilligsentral. Tradisjonen tro er det ordføreren som har det overordnede ansvaret for TV-aksjonen, og for Truls Wickholm er årets aksjon den første som ordfører.

Mange ville gi

Med seg på ringedugnaden hadde han blant annet Nesoddens nye næringsrådgiver, Hege Andersen, leder for frivilligsentralen, Hege Emilsen, og representanter for lokalt næringsliv, heriblant Kiwi og Meny.

– Det gikk bra. Vi fikk samlet inn ca 50.000 kroner i løpet av to timer. Så det var mange av de vi traff på som hadde lyst til å gi. Og så var det mange som vi ikke traff, og jeg tenker at da blir utfordringen stående til resten av næringslivet på Nesodden om å gi innen søndag, sier Wickholm, som også trigger konkurranseånden:

– Vi i Nesodden kommmune er opptatt av å bli den beste kommunen i Amtaland. Det er målet, så får vi se hva Frogn har å stille opp med.

– Bra sak

Tema for årets TV-aksjon er utenforskap.

– Det er en veldig bra sak, og vi merker at mange er opptatt av å bidra til å jobbe mot utenforskap. Folk responderte positivt, og det var lett å få næringslivet til å være med og bidra. De ga alt fra fem hundre til fem tusen kroner, forteller han.

Emilsen påpeker overfor nesodden.kommune.no at årets TV-aksjon blant annet skal skape nye arbeidsplasser til mennesker som av ulike grunner faller utenfor det ordinære arbeidslivet, og at årets tema derfor kanskje er spesielt aktuelt for næringslivet.

– Dette ble ikke en del av samtalene i dag. Men det er klart at her er det flere av bedriftene som bidrar ellers. Blant annet har Meny på Tangen og Flaskebekk slike arbeidsplasser. Vi hadde fokus på det på søndag; hva man kan gjøre for å hindre mer utenforskap på Nesodden. I dag var fokus i første omgang å bidra til TV-aksjonen og innsamlingen. Men jeg tror bare det at det er et tema for aksjonen, gjør at det blir større bevissthet blandt bedriftene, sier Wickholm.